Какво се случва с бившия шеф на КАТ Данаил Стоицов!? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!

0

Случаят с ареста на шефа на КАТ Благоевград Данаил Стоицов предизвика доста реакции от страна обществеността не само в Благоевград, но и в цялата страна. Сега той е на свобода срещу 10 000 лв.

Болшинството от хората смятат,че Стоицов е обвинен неправомерно в
в престъпления, които в хода на следствието се оказват без солидни доказателства.
„ Името му бе опетнено,той може да има малка вина,но всичко е постановка.Търсиха начин да го отстранят и избраха най-долния.За кокошка няма прошка, за милиони няма закони“,коментират граждани в негова защита.

В ареста ексшефът на КАТ изживя истинска драма, което е напълно нормално. Наложи се да викат психолози и психиатри, за да се погрижат за неговото състояние.

„Едва ли безотговорен човек с престъпни намерения ще изпадне в такава ситуация. Чисто и просто човекът знае, че е несправедливо обвинен и за това страда. Някой замисля ли се, че и този човек има семейство, има голям син, съпруга ..Те как се чувстват от случващото се!?,питат се хората.

А иначе нещата при Стоицов стоят така, повдигнати са му обвинения за това, че в качеството му на длъжностно лице,началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, той приемал облаги – пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Подведен е под наказателна отговорност и за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.
В хода на разследването се оказа, че намерените пари в касата са спонсорство за провеждане на футболен турнир тези пари са дадени от бизнесмени и всеки един се е подписал. Оръжието е на негов близък, бивш шеф на КАТ Благоевград, дал го да го съхранява в касата. Миналата седмица съдът пусна под парична гаранция от 10 000 лева Д. Стоицов на свобода. Дали обаче някой  иска да го „нареди“ или наистина доказателства има…времето ще покаже.

Вчера обаче Окръжна прокуратура Благоевград излезе с официално становище, че протестира спрямо пускането му на свобода. Реално това е нейно право, когато не е съгласна с присъдата, която съдът определя, а настоява за нейното предложение на присъда.

Част от мнението на обществеността в Благоевград и региона е, че законът не е еднакъв за всички. Едни откраднаха държавата и са на свобода, даже без повдигнати обвинения, а други са години в процес на разследване и пак са на свобода. Колко са престъпниците в България, които всички знаят, но нищо не им е направено!?
Преди седмица станахме свидетели как същият този съд осъди Емил Първанов на 12 години затвор, но го остави на свобода до разглеждане на делото в Апелативен съд София. Прокуратурата отново протестира за присъдата, но според адвокатите Първанов със сигурност ще бъде оправдан от Апелативен съд София.
А да не говорим за политици, свързани с големи престъпления, които са недосегаеми, даже обвинение не им е повдигнато…

Свидетели сме на десетки такива случаи през годините на несправедливо обвинени и оставени зад решетките. Типично по български кокошкарските истории се осъждат, а онези които ограбиха от държавата милиони са на свобода.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!