Какво се случва в „Благоевград – БТ“? Наемат работници на заплата…

2

Благоевградската цигарена фабрика отново наема хора за работа. И това стана факт след като бяха съкратени близо 200 работници около Нова година.Сега обаче новите кадри в „Благоевград – БТ“ – дъщерно дружество на „Булгартабак-Холдинг“ АД, ще получават заплата около 500-600 лв.,шушука се в града.

„ Като отидат да видят каква е работата и тежките условия на труд веднага ще си тръгнат.Работата е изключително тежка, работи се на три смени и няма никаква почивка, ще се получи текучество на персонал “, предполагат бивши служители на цигарената фабрика.

Както ИА Региона писа над 200 работници получиха заповеди за освобождаване от работа около Новогодишните празници.Голяма част от тях приеха да бъдат доброволно съкратени, за да получат накуп между 4 и 10 заплати в зависимост от трудовия стаж.По това време
все още действаха по-изгодни условия за обезщетението за безработица и то се получава девет месеца в размер над половината от последната заплата.
Сега вече по новите правила съкратените работници се регистрират на борсата само за четири месеца и то на минимално обезщетение.

Говори се,че в последните работни дни около Коледа всички съкратени работници са били извикани и им е било предложено да подадат заявления до директора да бъдат съкратени. Повечето от тях са имали трудов стаж над 25 години, а някои даже не са работили на друго място.
Сега „Булгартабак“ – Благоевград отново наема работници, заплащането обаче ще бъде доста по-ниско.

 

0
0
Други новини
2 Коментара
 1. Дкзхс каза

  За 500 лв нека нека си работят шефовете сами!!!

  0

  0
 2. Анонимен каза

  Като пишете нещо, поне си направете справка в законите и не карайте по системата „една жена каза на пазара“. Пълното обезщетение за безработица не е 9 месеца, а зависи от осигурителния стаж, а размерът на обезщетението е 60% от осигурителния доход /максималният осигурителен доход е 2600лв./

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!