Искат оставката на председателя на ОбС Радослав Тасков и на…

До крайната мярка се стигна заради системни нарушения и таксата в детските градини

1 7 102

Групата общински съветници от ПП „Партия на Зелените“ поискаха оставката на председателя на ОбС в Благоевград Радослав Тасков заради системно несправяне с работата на общинския съвет и нарушаване на наредбата.
Местните парламентаристи взели крайното решение на свое заседание.

От партията настояват и за оставката и на адвокат Тошев, назначен за следи за законността на решенията на местния парламент заради подмяна на вота на целия общински съвет,
„ От доста време съветниците от ПП „Партия на зелените“ гласуваме „против“ почти всички предложения за решения на сесиите, защото смятаме, че има много неща, които не се случват по правилата в ОбС и като цяло се нарушава правилника за работа на местния парламент.“, обясни А. Тодоров и мотивира недоволството на представителите на Зелените:

„Подкрепихме предложението, касаещо таксите в детските градини и ясли, защото преценихме, че то касае младите семейства, важно е за родителите и е в интерес на децата. По време на дискусията между колегите ясно и точно се коментираше при отсъствие по болест на децата да се представя медицински документ , с който родителите ще се освободат от такса за съответния период. Това е записано в стенограмата от декемврийската сесията , сигурен съм, че ще го чуя отново и в аудиозаписа от заседанието, който изисках.

Някой обаче след гласуването на ОбС е променил текста на решението, което приехме и за това според мен са виновни предсеателят на ОбС Р. Тасков и авдокат Тодор Тошев. Част от решението ни е редактирано като след изискването за медицински документ в скоби е добавено „болничен лист“.

Дали умишлено е направено, или неволно, не знаем, но е факт , че тази редакция на вота директно рефлектира върху младите семейства с малки деца. Точно тези скоби с уточнението „болничен лист“ създават изключително сериозни проблеми както на родителите, така и на ръководствата и на директорите на детските градини. Никой от колегите съветници от останалите групи в Общинския съвет, с които разговарях не си спомни въобще да е коментирано подобно уточнение, точно обратното, всички , дори и кмета, който е вносител на предложението говори за представяне на медицински документ при отсъствие по болест.

За това подменяне на решение на Общинския съвет, с което се засягат грубо интересите на децата в детските заведения и на родителите им искаме оставката на председателя Радослав Тасков и на адвокат Тасков, който се изживява като зам. председател на ОбС, вместо да си гледа задълженията и да не допуска решенията на общинските съветници да се вписват по начин, по който смисълат им да се променя. И това не е за първи път. Оставката, която искаме на Р. Тасков е и заради системни груби нарушения на правилника от негова страна като започнем с редица предложения от ПП „Партия на зелените“, които той не допуска до обсъждане дори в комисиите , да не говорим за пленарните заседания, та стигнем до незаконно свиканото извънредно заседание на ОбС миналата есен. В тази връзка групата на Зелените отново ще внесем предложението, направено още в началото при конструирането на този местен парламент председателската позиция да се заема на ротационен принцип. По този начин се дава вот на доверие на председателя, че се справя нещата.
Изрично отбелязваме,за да не се спекулира,че нито един от съветниците на групата на Зелените няма апетити към председателското място, въпросът е принципен.
Ако начинът на работа в ОбС- Благоевград не се промени, съветниците от ПП „Партия на зелените“ ще напуснем всички комисии , ще освободим включително и зам. председателското място на Цветозар Балабанов в знак на протест.
Представяте ли си, ние, третата сила в този местен парламент ,не можем да вкараме предложение за обсъждане на сесия, какво да кажем за обикновените граждани?!“, гневи се лидерът на ПП „Партия на зелените“ в благоевградския общински съвет Андон Тодоров.

 

Други новини
1 Коментар
  1. Анонимен каза

    Време му е! Трябва да има мандатност на поста! И не само за този пост!

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!