Имат ли право съветниците да гласуват пословичния харч за „Пирин“, вижте тяхното мнение

0

Още 350 000 лв.да се заделят от общинския бюджет за финансиране на ОФК“Пирин“ ще решават утре на сесия на местния парламент съветниците на Благоевград.Това разгневи част от съветниците и породи размисли и притеснения.

Според Владимир Елезов, няма законово основание да се отпускат още пари на отбора, тъй като не са минали 6 месеца от последното финансиране.

Илко Стоянов пък смята,че винаги има за какво да се дават пари и за нещо друго, не само за футболния отбор.
„Като цяло съм на мнение, че могат да се дадат парите, само че трябва да се дадат в детско – юношеската школа, а не за мъжкия отбор. В тази връзка аз имам едно предложение, което е внесено още преди четири години , то е свързано с детско – юношеската школа, но не е разглеждано и до ден днешен“, коментира Илко Стоянов
Според него, трябва да се мисли за цялостна политика и във ОФК“Пирин“
да играят само местни момчета.
С оглед на факта,че Илко Стоянов е зам.кмет на Петрич и е привързан към редиците на ГЕРБ, той най-вероятно ще гласува „за“ отпускането на парите.

Според Георги Васев пък по-подходящо е да се опускат пари за инвитро процедури, вместо за футболния отбор.

„Крайно време е ръководство на ФК Пирин да си размърда задниците и да потърси спонсори, като всички отбори в страната, за да спре наливането на общински пари в тази бездънна яма.
Притеснително е , че преекспонират нещата, казват, че парите са за детско-юношеската школа, а всъщност те отиват при мъжете, а там нещата стоят по друг начин.
Притеснителното в момента, е че 205 хил. лева от сумата 350хил. лева ще се вземат от общинската администрация.Как така тези хора ще останат без допълнителни бонуси!? Ако има възможност да се отпуснат някакви пари да се отпуснат за ин витро процедури, защото семействата без деца се увеличават, да се помисли в тази насока, а не в посока „Пирин““, коментира Георги Васев.

Съветничката Албина Анева е бясна на общинското ръководство и пита: На какво основание пак ще гласуват пари за ФК „Пирин“ !?
Според независимата съветничка, няма никакво основание съветниците да гласуват нови пари за отбора.

„Кой отбор в А група е общинска собственост? Аз не знам това. Ще гласувам „за“, ако закрият отбора“,категорична бе Албина Анева.

Общинската съветничка Гергана Янчева от БСП обясни, че групата им още не са се събирали и не са взели решение как да гласуват по тази точка.
Друг е въпросът, че БСП напоследък не показва единомислие и в повечето случаи гласуват различно, подобно на баснята на Пенчо Славейков „Орел, рак и щука“.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!