Изтече договорът на шефа на ОФК „Пирин“ Венко Попов! Камбитов предлага нов …

1

Местните парламентаристи в Благоевград решават дали да бъде подновен тригодишният договор на управителя на ОФК „Пирин“ или да се търси нов. Кои съветници как ще гласуват ще разберем на сесията в петък.Едно е ясно,че Пирин боксува ,но не може да се каже,че основният виновник за това е Венко Попов. Запознати коментират, че той добре си върши работата като организатор.Случаят опира и до финансиране, всичко зависи от политиката на общината в лицето на Камбитов и общински съвет.

Кметът предлага Венко Попов да бъде преизбран да ръководи Пирин още три години. Попов е добър професионалист,има много контакти,работи добре,смятат започнати. Смяната на управителя не решава нищо,тъй като ако няма финансиране не може да се направи нищо.

На сесия през септември общинските съветници дадоха поредна „оздравителна“ инжекция от 200 000 лв. на футболния клуб. Наложи Венко Попов от трибуната да обяснява,че няма трансфер на футболисти и не влизат никакви финансови постъпления от такива дейности.

Безспорен факт е,че затъването е все по-надълбоко.След като изпадна от А в Б група неуспехите на Пирин продължават главоломно. От както е в тази група отборът на орлетата има десет загуби, четири падания и последният резултат е равен. В момента Пирин е на 14-то място пред предпоследния Кариана Ерден.Миналата седмица футболистите бойкотираха тренировка заради неизплатени заплати от четири месеца насам.

Наскоро излезе обръщение от ръководството, че въпреки проблемите и липсата на финанси ще се борят до край за оставане на отбора в Б група. Ситуацията обаче е такава, че едва ли отборът вече има бъдеще в професионалните групи.

Най-вероятно е направена уговорка с футболистите да изкарат сезона, за да може после да влязат като изпадаш отбор във В група. Има и друг вариант, в който БФС може да изхвърли отбора директно в А окръжна група.

Венко Попов не отговаряше на телефоните си обаждания за коментар.

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Анонимен каза

    Ако Попов и приближените му не е виновен, тогава може би това съм аз. Съсипаха и школата със смешните треньорчета където назначиха.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!