Изправят пред Темида Юлиян Мирчев – Фрико за опит за убийство на Бамбалеята

1

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Юлиян Мирчев за извършени от него престъпления – опит за убийство и нанасяне на лека телесна повреда.

Обвиняемият Юлиян Мирчев и брат му – Г., са от Благоевград и са известни с прякори „Фриковете“.

През 2013 г. между Г. и Кирил Д.- Бамбалеята възникнал конфликт по повод неправилно паркиране, като след тази случка, при срещите им, те продължили да разменят обидни думи.

Късно през нощта на 18.06.2015 г. обвиняемият Мирчев получил обаждане по телефон от брат си, който му разказал за случващата се разправия между него и Кирил Д. и приятеля му Д. И. (по прякор „Мано“) в дискотеката „The face“ в града.

Юлиян Мирчев веднага извикал такси и се придвижил към въпросното заведение, като при пристигането и непосредствено преди входа той извадил от дрехата си нож.

На стълбите във фоайето на дискотеката той настигнал Д.И. в гръб и с носеното от него оръжие му нанесъл удари, след което се насочил към брат си и Кирил Д., които продължавали да се карат.

Обвиняемият нанесъл силен удар с ножа в областта на лявата гръдна половина на Кирил и замахнал втори път да го прободе, но пострадалият успял да хване острието и по този начин отбил удара.

Въпреки намесата на охранителите на заведението да ги разтърват и да изведат Мирчев навън, той успял да се отскубне и отново се насочил към Кирил Димитров-Бамбалеята, за да му нанесе пореден удар, но бил възпрепятстван.

От заключението на извършените съдебномедицински експертизи се установява, че на Д.И. са били нанесени две прободно-порезни наранявания в областта на дясната ребрена дъга и лявата страна на коремната стена, причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Кирил Димитров е бил удрян с юмруци, ритан с крака, намушкан с нож в сърдечната област на гръдния кош, където се намират жизненоважни органи, и порязан по лявата ръка, докато се предпазва.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Мирчев твърди, че не е носил нож в себе си и не е нанасял удари с него на пострадалите лица. Тези негови обяснения са били опровергани, както от показанията на свидетелите, така и от изготвените съдебномедицински и комплексна видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи.

Предстои делото да продължи в съда.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. ...sasho каза

    Negramotnici kradlivi

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!