Изправят пред Темида касиерка на „Пътна полиция“ Благоевград, вижте защо…

0

Служителка на „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград е предадена на съд за извършено длъжностно престъпление. Обвиняемата И.С. заемала длъжност „домакин-касиер“ в сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“.

В рамките на служебните й задължения влизало и изпълнение на заповедта на директора на ведомството, с която се определя редът за ползване на регистрационни табели с комбинация от цифри по желание, четири еднакви цифри или надпис по желание. Уреден бил и технологичния ред за дейността по регистрация и идентификация на пътни превозни средства в сектор „Пътна полиция“. За тази услуга се събират такси, предвидени в закона.

През периода от септември 2014 г. до юни 2015 г., обвиняемата нарушила служебните си задължения, като при работа по 39 преписки предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса за тази услуга.

Служителката прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за различни МПС или такива за първоначална регистрация за същото МПС с основание за плащане „смяна на номер на автомобил или зачисляване в района“.

С тези си действия тя целяла подадените по този начин заявления да бъдат одобрени, като наред с това превишила правата си – получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси. И.С. задържала събраните по неправомерен начин парични суми за въпросните държавни такси, като по този начин присвоила облага в общ размер на 7 680 лева.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР гр. Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми за предоставените услуги.
Предстои съдът да насрочи заседание по делото.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!