Извънредно! Обявиха 14 април за ден на национален траур

0

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Както ИА Региона писа загинаха шестима души  в адската катастрофа с автобус на магистрала „Тракия“. Сред тях няма деца. 22 са ранените, които са настанени в болници в София. Има едно пострадало дете. Към момента няма информация за починали в болничните заведения. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов по време на изявление от мястото на тежкия инцидент.

Тепърва ще се установява самоличността на загиналите. Работи се с двамата шофьори на превозните средства, които в момента дават своите версии за случилото се. Извършват се следствено-процесуални действия за изясняване на причината за катастрофата.

Данните са, че автомобилът е влязъл в съприкосновение с автобуса, стана ясно още от думите на главния секретар. Той уточни, че първият сигнал за инцидента на аутобана е подаден в 11.18 часа, а реакцията на всички служби е била много бърза.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!