Зов за помощ! Нека заедно да върнем усмивката и радостта от живота на Ивето

1 10 678

Стартира благотворителен пазар под надслов „За усмивката на Ивето“.Инициативата започна в социалната мрежа в помощ на 26-годишната Ивелина Дачина, която страда от болест на Ходжкин. Хора с добри сърца предлагат за продажба абитуриентски рокли, дрехи,бижута и различни вещи.

Ето какво написа Габриела Гергова на стената си:

„Защо да помогнем на Ивето?
Ивето е 26 годишно лъчезарно момиче , миналата година я диагностицират с болест на Ходжкин и след цяла година борба сама сега има нужда от нашата помощ!

Ние можем да върнем здравата усмивка и блясъка в очите й! Животът е безценнен , но нейния е оценен на 120 000лв , огромна сума за нея ,но не и за всички нас !Знам ,че животът е труден и всеки има финансови несгоди, но аз се обръщам към Вас с цялото си сърце и Ви моля за помощ , моля Ви да върнем усмивката на Ивето ,да подадем ръка на един живот, да дарим сън на една майка и радост за всички нас, които я познаваме , а и за тези които ще я познават! Ивето ще навърши 27 години на 16 юни ,нека 27-мата и годишнина е изпълнена с дарената и от нас надежда , вярвам ,че всички заедно ще успеем да й я подарим!

Няма забравено добро ! Няма по силна благословия от майчината!
Надеждата сте всички вие приятели-Близки,далечни и дори непознати. На всички вас добри сърца – Благодарим Ви“!

От своя страна Ивелина Дачина също сподели историята си в социалната мрежа:
„Преди 1 година съм диагностицирана с Болест на Ходжкин 3 стадий. Преминах през 6 курса химиотерапия BEACOPP в България. Назначиха ми PET скенер, който показа пълен метаболитен отговор. Слез 3 месеца ми назначиха нов скенер, който беше на 05.02.2018 и резултатът показа прогресия на болестта. Оказа се, че не се влияя от лечението и с мъка разбирах, че изпитанието ми продължава. Лъч надежда се появи, когато ми казаха че има шанс чрез трансплантация на стволови клетки да стопират заболяването ми.

След няколко консултации, ни насочиха към Турция. Взеха ми биопсия и на 13.04.2018 г. потвърдиха че има прогресия. Много по – трудно е човек да чуе, че отново трябва да се мине през лечение, но искам не искам го приех. На 16.04.2018 г. пристигнах в Инстанбул и започнах на ново химиотерапия, която ще бъде 3 курса, води се подготвителна треапия преди да се направи трансплантацията на стволови клетки.Единия курс ще ми излиза 10 000 лв. ( 3 x 10 000 = 30 000 лв. за подготвителната терапия). След това ще се премине към трансплантацията, която включва извличане на стволови клетки, химиотерапия, ако има нужда и лъчетерапия и вливането обратно на преработените клетки. Цената за трансплантацията приблизително ще е към 45 000 евро. Общата сума с подготвителната химиотерапия е 120 000 лв.

Предварително Ви Благодаря на всички, за моралната и финансова подкрепа, за да може да бъде направена трансплантацията в Турция!
Благодаря Ви!!!!!

Банкова сметка
BG76CECB979010C7012100
BIC : CECBBGSF
Ивелина Александрова Дачина
Ivelina Aleksandrova Dachina’
Pay Pal – i_dachina@abv.bg

Други новини
1 Коментар
  1. Александър Дачин каза

    Аз съм бащата на това мило дете живея в София но моите родители са от село Скрино родното място на се.ИванРилски всяка събота и Неделя сме там това е мойто родно място обичам региона и за това Ви Моля ако някой има желание нека помогне който с каквото може предварително Благодаря

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!