Знаете ли за това място, доказало се във времето с лечебната си сила…

0

 

Много се е говорило и писало за лековитите места на България, но със сигурност Рилския манастир заема едно от челните места, ако приемем, че има подобна класация. И не само самия манастир, но и местността около нея.
Затова нека кажем няколко думи за скалата на Иван Рилски.
Скалата на Иван Рилски се намира недалеч от Рилския манастир. И тя носи името на светеца и това не е никак случайно. Това е мястото, на което светецът се е молил горещо на Бога.
Местността се намира на около 20-на минути път с изкачване. Точно до скалата има малка църква и Аязмо. Именно водата от него впечатлява с лечебните си свойства, пише вип зона.
Църквичката е известна и с място, което се нарича Чистилището. Вярващите казват, че който мине през нея, се разделя с всичките си грехове, най-вече ако вярата му е истинска. Наричат го чистилището, защото мястото е тясно и трудно достъпно. Намира се зад църквата. Там,между камъните могат да се видят хиляди човешки съкровени желания. Онова, което хората са написали, е същото, което не след дълго се е сбъднало. Така казват…
Аязмото е лековита вода ,която извира от земята и изцелява онези, които вярват. Тя лекува не малко болести и безплодие. Не бива да се пренебрегват лекарските съвети. Водата от аязмото е само съпътваща терапия.
Има цял филм посветен на тази скала. В него се разказва за случаи на безплодие и ракови заболявания, ,на дете в кома, което се събужда, след като му е дадена вода от лековитото аязмо.

1
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!