Зловещо: Жена намери близките си мъртви

0 3 334

Труповете на две жени – майка и дъщеря са намерени в жилището им в блок в пловдивския  квартал „Тракия“ в събота. След неколкократни опити да се свърже с близките си, другата дъщеря отишла на място и се опитала да влезе в жилището, пише trafficnews.bg
Тъй като не успяла се обадила на 112. Полицаите разбили входната врата и се натъкнали на зловеща гледка. По-младата жена била починала на стола, на който седяла, а майката лежала мъртва на леглото.
Починалите са Дафина Таушиц/44/ и Цанка Качарска /77/.
Двете тела са откарани за аутопсия в Съдебна медицина. При огледа не са открити следи от насилие.
Според съседи майката е пенсиониран преподавател от Аграрния университет, професор, а по-младата жена е била актриса. Заради трагедия в личния си живот обаче тя започнала да пие и спряла да играе.
Двете жени са погребани в неделя в село Строево.
Актрисата Дафина Таушиц /Кацарска/, която бе открита мъртва в дома си в пловдивския квартал „Тракия“ , е била номинирана за награди Аскеер преди 9 години. 44- годишната жена и майка й, Цанка Кацарска /76/ бяха открити в събота следобед в апартамента, в който са живеели дълги години. По телата няма следи от насилие. Аутопсията е установила, че Цанка Кацарска е получила инфаркт и е издъхнала в леглото си. Явно в шок от смъртта на майка си, Дафина е получила епилептичен припадък и е издъхнала.
Дафина Кацарска е била една от големите надежди на Театралната академия. За кратко след завършването на Академията играе в Пазарджишкия театър и има номинация за Аскеер за „Епични времена“ по Радичков на Петринел Гочев. Омъжва се са немец и заминава за чужбина. Там обаче не успява да намери среда и се връща в Пловдив. След завръщането си в родния град е живяла в квартал „Смирненски“. В този момент младата жена вече имала проблеми с алкохола. Независимо от това обаче от пловдивския театър „Хенд“ й подават ръка и я канят да участва в мюзикъла „Камбаната“ – проект, който се реализира с финансиране от Министерството на културата и се играе на сцената на Драматичния театър. В крайна сметка се наложило да се разделят с нея, защото не е успявала да се справи с проблема си.

Съседи я описват като кротка и усмихната жена, възпитана и много интелигентна. „Имаше проблеми с алкохола, но не беше конфликтна личност“ твърдят съседи. Учела е второ висше образование в ПУ“Паисий Хилендарски“.
Майката на Дафина е била преподавател във Аграрния университет, в катедра „Лозарство“.
Двете жени са погребани в неделя в село Строево.
Образувано е досъдебно производство в Пето РУ по чл. 127, ал.1 от НК. Уведомена е районната прокуратура.сн.трафик нюз

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!