Зловещи подробности: Дрогирана дъщеря три дни тормозила възрастния си баща и накрая се стигнало до…

0

Два трупа – на 17-годишно момиче и 62-годишния й баща хвърлиха в паника жителите на новозагорската село Брястово, на зловещата гледка се натъкнал кметът Станко Стоянов след сигнал, че наскоро пенсиониралият се служител в енергийно дружество Йонко Петков от два дни не бил излизал от дома си, пише „Монитор“. Селският управник намерил по обяд в четвъртък първо трупа на Моника, който бил завит с одеяла върху кревата й в бащиния дом накрая на Брястово.

Час по-късно, след пристигането на оперативно-следствената група от РУ „Полиция“ – Нова Загора криминалистите открили и тялото на Йонко, увиснало на кука в гаража.В същото помещение намерили лопата и брадва, по чийто метални части имало кървави следи. Както БЛИЦ писа по първоначални данни смъртта на бащата и дъщерята е настъпила  на 3 октомври, все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза. От сливенската окръжна прокуратура, където е образувано досъдебно производство потвърдиха, че в дрехите на Йонко Петков е намерена предсмъртна бележка с подробности около разигралата се трагедия. В Брястово, където живеят едва 312  души са категорични, че иначе кроткият и добродушен Йонко не е издържал на проточилия се от три години тормоз от страна на щерката, която била под влияние на все по-силни наркотици.

Преди десетина дни Петков за пореден път споделил с кмета, че е „вдигнал ръце“ от Моника. Чудел се дали да не я заведе на психиатър в радневската болница. Оплакал се, че все по-често при отказ да й даде пари тя хвърля по него чинии и ножове, на няколко пъти го били виждали с изподрано лице.

Заради тормоза преди половин години майката на Моника, 60-годишната Венета Тончева си събрала багажа и заминала да живее в Стара Загора при двете си по-големи щерки Димитрина и Калина. Останалият сам Йонко Петков всяка заран карал дъщеря си с кола до Нова Загора , където  тя учела в професионалната гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ и дори ходел да я взема обратно след края на часовете. Жители на Брястово разказват, че още на 26 септември от училището позвънили на Петков, за да разберат по каква причина Моника не идва там.

Човекът споделил пред приятели, че ден по-рано й дал последните си пари и тя се запиляла в неизвестна посока. Директорът на ПГТТ „Атанас Димитров“ Станка Динева само потвърди, че момичето е било в единадесети клас със специалност „Компютърни техники и технологии“ и побърза да прекрати телефонния разговор. Неофициално от регионалния инспекторат в Сливен обясниха, че в петък в Нова Загора е бил изпратен екип от психолози, който да се срещне със съучениците на убитото момиче.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!