За първи път в Пиринско! Въвеждат директна денонощна връзка с диспечерски Кол център между „Пирогов“ и …

0

Специалисти от „ Пирогов“ прегледаха днес безплатно над 400 деца в Сандански. Кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“ се проведе за втори път в курортния град. Едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия прегледаха всички записани деца в Спортния интернат в града.

Сред специалистите беше и професор Асен Балтов, който е директор на столичната клиника „Пирогов”

„След големия интерес в двете кампании, които проведохме съвместно с УМБАЛСМ „Пирогов“, съм щастлив да съобщя, че се въвежда за първи път директна 24 – часова денонощна връзка посредством диспечерски Кол център между МБАЛ „Югозападна болница“ и „Пирогов“, за да се осъществяват по-бързи консултации за адекватно и навременно лечение на пациенти. С това поставяме началото на дигитализацията в медицината и правим крачка към телемедицината“, коментира кметът на Сандански Кирил Котев.

Причината прегледите да не са в МБАЛ „Югозападна” бе в големия брой записани малчугани, както и в запълнения капацитет на болничното заведение.

Кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“ се проведе за втори път в курортния град в рамките на по-малко от 6 месеца. Едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия прегледаха всички записани деца.

„Не се забелязва сериозна патология сред децата на Сандански. Прави ми впечатление, че те имат изключително добра физическа култура, спортуват и играят за разлика от връстниците си в София. Тук плуването помага много, практикуват се и други спортове, играят се и много народни танци. Децата в добро физическо здраве”, заяви професор Асен Балтов, директор на столичната клиника „Пирогов”.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, благодари на медиците от София за безвъзмездната им помощ и за предоставената възможност жители на общината да се прегледат при най-добрите специалисти. Той подчерта и доброто сътрудничество между МБАЛ „Югозападна” в града и „Пирогов”.

Често столичното здравно заведение помага при тежки случаи. „Съвсем скоро пациент от нашата община, който бе прострелян и в много тежко състояние, се прибра у дома след успешно лечение в „Пирогов”. Благодарни сме за подкрепата на ръководството на клиниката в София и на всички медици, които работят там”, подчерта Кирил Котев.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!