За какво друго!? Има ли шанс Камбитов да бъде избран за „Кмет на годината“ в категорията – Туризъм, култура, фестивали и традиции?

Според запознати разход 2 млн.лева за един ден правят Камбитов Кмет на годината!

0

Градоначалникът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е един от претендентите за приза Кмет на годината в категорията Туризъм, култура, фестивали и традиции.Тази година благоевградският кмет не е номиниран в нито една друга категория, а те не са никак малко.

И номинацията е с пълно право, защото фестивали в Благоевград се провеждат всеки месец. А културните мероприятия са всеки ден в областния град, от откриване на нова изложба до представление в детската градина. Все значими културни събития. А да не говорим колко много са туристическите обекти в Благоевград…

Такива номинация предизвиква насмешка в благоевградчани, защото на всички им известно, че гвоздеят на културните събития в Благоевград – фестивалът „Франкофоли“ според запознати  е струвал около 2млн. лева на общината, също така и Годишните награди на БГ Радио, които по станала вече традиция се провеждат в нашия град  са също с голям разход, който включва изграждане на сцени, плащане на хонорари и  други неща свързани с грандиозното музикално събитие.

Конкурсът „Кмет на годината“ за шеста поредна година ще даде оценка на работата на кметовете.Битката в тазгодишното издание ще е в 10 категории: Кмет на годината- Кмет на гражданите- Паркове и екотранспорт- Туризъм, култура, фестивали и традиции- Спорт и младежки политики- Иновации в образование- Инвестиции и работни места- Видеонаблюдение и сигурност- Ин витро програми- Smart City.
От така предложените категории освен в категорията Туризъм, култура, фестивали и традиции друго подходяща за Атанас Камбитов почти няма.

Ако през годините кметът печелеше приза в по-престижна категория, то от 2, 3 години се работи само в направление култура и то тази няма как да не е заслужена, а друг кмет от ГЕРБ от раздела голяма община не е номиниран в тази категория.

Изборът става с онлайн гласуване и се организира за поредна година от медия, която следи работата на всичките 265 общини в България . Простата статистика сочи, че конкурсът се организира от ГЕРБ, за да покаже техните кметове отличници.

Гласуването е стартирало на 22 октомври и ще приключи утре 13 ноември. Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК.
Благоевград очаква пореден приз!

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!