За здраво сърце трябва да се пие много…

0

За здрав сърце трябва да се пие много вода.Задачата на сърдечносъдовата система не може да бъде подценявана, защото тя се грижи за подхранването на всички клетки на тялото с необходимия кислород и премахва вредните вещества. Следователно всеки параметър в тази хармонична система играе решаваща роля.

Освен това сърдечносъдовата система по отношение на надеждността няма много аналози. Всички съдове могат да се оприличат на един вид жици, по които тече кръвта.

И тези съдове са трудни за повреда, с изключение на това, че може да бъдат нарязани, притиснати, разкъсани или запушени от специалните свойства на самата кръв, пише блиц. Въпреки че кръвта има много функции, основното нещо е доставката на кислород.

Втората най-важна функция е да се подхранват клетките. В края на краищата, всяко тяло се нуждае от храна. Дори сърцето. Но когато киселинно-алкалният баланс се наруши, червените кръвни клетки започват да се слепват заедно, кръвта се сгъстява и има прекъсвания в работата на цялата система. Когато червените кръвни клетки се слепят една за друга, в кръвта се образува кръвен съсирек. От такива образувания всеки четвърти човек на планетата умира.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!