Заразата се разраства! Нови четири случая на морбили в района на Благоевград

1

Още четири случая на заболяване от морбили в област Благоевград са регистрирани днес – три деца и млад мъж на 27 години от Разлог, който се е върнал болен от Италия, където е работил. Там също има епидемия от морбили.

Това съобщи за бта д-р Веселка Мончева, директор на отдел „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград. „От 12-те деца, които вчера бяха хоспитализирани в болницата в Благоевград и в Окръжна болница-София, за седем от тях пробите са положителни за морбили, останалите пет са отрицателни. Ежедневно се извършва сутрешен филтър в детските заведения и проверки за спазване на противоепидемичните мерки в училищата.

Първите два случая, които са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на болницата в град Гоце Делчев продължават да се лекуват в отделението. В момента всички са в добро общо състояние. Общо са открити 145 контактни лица, които се наблюдават. Броят им обаче непрекъснато се увеличава“, допълни д-р Мончева. Най-много случаи на заболели от морбили има в община Разлог, единични са случаите в общините Банско и Якоруда, пише 24часа. Връчени са предписания на всички общопрактикуващи лекари в Благоевградска област да открият всички свои пациенти до 18-годишна възраст с пропуснати имунизации срещу морбили, за да бъдат обхванати с една доза ваксина

1
0
Други новини
1 Коментар
  1. Петър Василев каза

    Всяка година по медии, по сайтове, по списания (особено медицински), по вестници и т.н., се говори едно и също. Дали ще е морбили, дали ще е грип, дали ще е SARS, или нещо друго, винаги се представят апокалиптични прогнози, че ако хората не са ваксинирани има голяма вероятност да получат доживотни увреждания. Това може да е истина за деца или възрастни, които живеят в нищета, не се хранят и мръсотията и мизерията ги следват навсякъде.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!