Закриват ли благоевградската камерна опера?

0

Тревожни постове за закриването на Камерната опера в Благоевград валят в социалната мрежа.Притеснени служители на културния институт обясняват,че днес ще получат предизвестията си за освобождаване.
„Уважаеми колеги, прииятели и съмишленици.Поредния удар върху българската култура е налице.В понеделник  03 декември ще бъдат връчени предизестията за освобождаване на колегите от Благоевградската камерна опера – солистите, техническия персонал, художника и целия духов състав.
Не знам чия е идеята на Община Благоевград или на временно изпълняващата директорка Милослава Йорданова, на това е срам и позор“!,пише на страницата си във фейсбук Георги Симеонов. Публикацията му сподели и Йоланта Лазарова, диригент на хора на Ансамбъл „Пирин“ и на Смесен хор „Ален мак“ при НЧ „Н.Вапцаров-1866“.
Потърсена за коментар директорката на Камерна опера Милослава Йорданова опроверга твърденията за закриването на институцията като обясни,че ще има само леки промени, но не и закриване.“ Аз не взимам решения от такова естество,принципалът може да даде повече информация, а постовете във фейсбук са евтина сензация“,коментира Милослава Йорданова.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!