Завоюван успех! Ученици от Икономиката в Благоевград спечелиха пътуване до Страсбург от регионална надпревара

0 1 374
0
0

Отборът на ПГИ “Иван Илиев“ грабна първо място в Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Благоевград и Кюстендил. Гимназистите от Професионалната гимназия по икономика в Благоевград спечелиха пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на Европейския парламент.

Надпреварата се състоя вчера в Кюстендил. Ръководител на учениците беше преподавателката Илияна Кадурина.В надпреварата взеза участие гимназистите Илко Петков,Никола Карабельов,Емма Керенчева,Наталия Узунска и Краси Китанова.

Право на участие имат ученици от 16- до 18-годишна възраст от училища, които не са пътували по програмата до Страсбург през 2016 и 2017 година. Доброто владеене на един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски – е измежду главните условия за участие и това се проверява по време на състезанието. Оборите трябва да се състоят от 5-има ученици, ръководени от един учител. Европейският парламент в България възстановява транспортните разходи до град Кюстендил и обратно на пътуващите от други населени места в двете области на състезанието.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!