Житейска история: Тези ангелчета мечтаят да ходят, да погнем…

2

Теодора, Диляна и Калина от Разград са прекрасни и усмихнати деца.Обичат да редят пъзели и да гледат анимационни филми точно като връстниците си. Отвъд лъчезарните им лица се крие тежка житейска история. Тризначетата се раждат на 15 септември 2012 г. в рамките на 4 минути. И до там свършва общата им съдба.

Диляна и Теодора страдат от детска церебрална парализа, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%. И мечтаят да тичат заедно със сестричката си Калина, която единствена може да ходи. След серия рехабилитационни процедури Диляна показва напредък и се опитва да проходи, но стойката й е изкривена и лечението трябва да продължи. Теодора е в най-тежко положение и засега не може да се движи.

Родителите им Мария и Димитър правят и невъзможното, за да помогнат на децата си, които са най-голямата радост в живота им. Семейството е провело няколко лечебни курса в клиника в Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи. Терапията следва да се провежда всеки месец, като стойността на всеки лечебен курс е около 8000 лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството. А децата показват напредък и майката и бащата се надяват скоро момиченцата да започнат сами да си вдигат крачетата.
Димитър работи в полицейското управление в Лозница (Разградско) и шефът му решава да организира дарителска кампания. След серия от писма историята достига до главния комисар на МВР Младен Маринов, който разпорежда набирането на средства да се организира във всички областни дирекции на министерството, пише българия днес.

Всеки, който желае да помогне на Теди и Диди, може да дари средства по банковата сметка на основание „За Теодора и Диляна Терзиеви“.

Банка ДСК ЕАД – клон Разград
IBAN BG06STSA93000004182913
BIC STSABGSF
Димитър Трифонов Терзиев

0
0
Други новини
2 Коментара
 1. Georgiev каза

  Здравейте, разбирам напълно нуждите на тези кукли, но не разбирам защо в Турция, а не в България при тези възможности на медицината в рехабилитацията. Това не е упрек, а въпрос. Толкова ли сме назад в лечението на подобни заболявания при наличието на санаторуими и клиники всякакви? Желая здраве на цялото семейство. Всички негови членове са чудесни.

  0

  0
 2. Йордан Станински каза

  dms

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!