Ето снимка на красивата учителка, която загина на АМ „Тракия“

0

Красива учителка от Сливен е сред жертвите от катастрофата на магистрала „Тракия“ във фаталния 13 април – петък. Тя се казва Станислава Петкова и е начална учителка в 12-то училище в Сливен.
„Всички сме много разстроени, Станислава преподаваше на 2-ри клас. В понеделник в училището идват психолози, които ще беседват с децата от нейния клас и с колеги. В катастрофиралия автобус е имало и друга учителка от нашето школо. Тя е ранена и се лекува в „Пирогов“. Няма опасност за живота и“, заяви пред Sliveninfo Величка Христова, директор на 12-то училище.

Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата, която бе под автобуса. Това разказва пред БТВ Николай Либезчийски за жестоката трагедия на „Тракия“ край Вакарел, при която загинаха шест човека.

Либезчийски е един от първите, които спират за да окажат помощ на пострадалите. Той е пътувал непосредствено след автобуса. „Много хора подминаха автобусната катастрофа на магистрала „Тракия“ вчера – разказва Либезчийски. – Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила. Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар”. По думите му е имало паника сред пътниците. „Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса”, разясни Либезчийски. Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!