Ето за какво помага сланината…

0

Сланината е отречена в продължение на десетилетия да не присъства на нашата трапеза, тъй като са ни натрапвали, че консумацията ѝ води до убийствено бързо запълване на кръвоносните съдове с плаки от т.нар. „лош холестерол“. Установено е със сигурност, че съдържащият се в сланината фосфолипид – лецитин, при взаимодействието си с голямото количество мастно-разтворими витамини от групите A, D и C, както и с полиненаситените мастни киселини, действа като своеобразна „помпа“, изсмукваща „лошия“ холестерол от вече образувалите се плаки в кръвоносната система.

А ако консумирате само 30-ина г сланина дневно (нека да не е прекалено солена), то ще поддържате нивото на „лошия холестерол“ в кръвта достатъчно ниско. Но в сланината се съдържа и цялата гама витамини от група B, което, в съчетание с микроколичествата минерали като калций, фосфор, магнезий, цинк, желязо, и преди всичко – на селена, стабилизира и укрепва функциите на черния дроб, повишава ефективността на имунната система и удължава значително във времето репродуктивните функции на организма.

В сланината ще намерите и арахидоновата мастна киселина, която е с ключово значение да възпрепятства образуването на свободни радикали в организма, да регулира преноса на хранителните вещества в мускулите, а освен това – да въздейства положително върху състоянието на всички важни вътрешни органи като бронхи, черва, бъбреци,пише ретро. Сутрин консумирането на сланина ще ви зареди с учудваща енергия, а и ще прочисти организма ви от вредни отпадъчни продукти от обмяната на веществата.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!