Д-р Нина Георгиева гостува в предаването „Откровено“, даде съвети как да се предпазят децата от вируси

0

В предаването „Откровено“ на ИА Региона днес гост е д-р Нина Георгиева, педиатър в МБАЛ Благоевград. Темите, по които ще поговорим с нея са свързани с детския имунитет през есенно-зимния период, грипната вълна, както и насилието върху медиците.

През есента и зимата децата по често боледуват и ни атакуват вирусите.Д-р Георгиева отговоря на какво се дължат тези сезонни заболявания .

„Имунитетът на децата е еднакъв през цялата година .През есенно-зимния сезон ни атакуват по-големия брой вируси. Имунитетът на малките деца се изгражда до 3-4 годишна възраст, той е слаб имунитет и е лесно уязвим. При навършване на 6 години вече, имунната система работи много по-добре и затова децата, когато тръгнат на училище боледуват много по-рядко“,обясни д-р Георгиева.

До 6 месечна възраст децата си имат вроден имунитет, предаден вътреутробно през майката от плацентата. Затова кърмачетата боледуват по-рядко тъй като имат специални антитела от кърмата, които ги защитават. Разболеят ли се обаче, боледуването е с множество усложнения. Заболяването започва с хрема на горните дихателни пътища и много бързо заболяването може да мине в пневмония.

Цялото интервю, гледайте тук….

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!