До къде я докарахме!? Тази жена да решава за разкопките край Покровник

8

Инициативният комитет за спасяване на „Скаптопара“ организира кръгла маса за бъдещето на разкопките край благоевградското село Покровник, но голяма част от поканените отсвириха проявата.

Нито един представител на Агенция „Пътна инфраструктура“ не се отзова на поканата, не дойде и ръководителят на обекта доц. Здравко Димитров.
На срещата не се появиха и министърът на културата Боил Банов и кметът Атанас Камбитов, който изпрати свой представител- Христина Шопова.

„Ясно бе казано още през октомври кой какви ангажименти поема, в сервитута на магистралата, всичко се поема от АПИ“, „отби топката“ от името на общината Шопова. В залата обаче шушукаха, че тя не била запозната в детайли с проблемите и едва ли ще може да предложи важно решение.

Може ли Шопова да бъде толкова компетентна, та да се изказва по парливата тема?Дали е запозната!? Направиха я зам.кметица и сега давай да претупва проблемите и да замазва неуредиците“, коментираха в залата и  подължаваха да обсъждат,че нивото и било като за сервитьорка в барчето на общината.

„Ако до две седмици не бъдат оповестени поетите ангажименти от заинтересованите институции към съхраняването на археологическия обект „Скаптопара“ край Благоевград, Инициативният комитет в негова защита ще предприеме конкретни действия“ ,заяви Лазар Андреев, председател на Инициативния комитет „Спаси Скаптопара“

Много сме притеснени, че нещата се протакат повече от четири месеца и че се прехвърлят отговорности“ заяви на срещата и туроператорът Здравка Чимева и добави,че може да се стигне до подновяване на протестите.

Участниците в кръглата маса така и не видяха проекта на АПИ за консервация, реставрация и преместване на част от разкопките край Покровник.

 

 

 

5
0
Други новини
8 Коментара
 1. Наблюдател каза

  ЦИРК,любовницата -кметица по всичко компетентна !!!

  7

  4
 2. Старогражданин каза

  Тая сервитьорка проста ,до къде стигна само! Успя да развали семейството на Неделчо ,а сега е решила да загроби и общината и града! Евала!

  10

  3
 3. Общинар каза

  От ЕТ “ Шопова и Камбитов“ се управрява цялата общ.Благоевград! Къде сте г-н Борисов,къде сте КОНПИ ?

  9

  3
 4. Културовед каза

  СРАМ,СРАМ,СРАМ ! ТАЗИ ЖЕНА ОСВЕН ДА КРАДЕ ИДЕИ ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ ,НО БЕЗ ДА ЗНАЕ КАК ДА ГИ ПРИЛОЖИ ДРУГО НЕ МОЖЕ. САМО ШАТРИ,КИЛИМЧЕТА ЧЕРВЕНИ,ЧАДЪРЧЕТА ,ЗАРЯ И ПЕЕЩИ ГРОБИЩА. НА ТОВА ЛИ МУ КАЗВАТЕ КУЛТУРА,Г-ЖО ШОПОВА? НА ТОВА ПО СВЕТА СЕ КАЗВА -ШОУ!

  7

  2
 5. Читател каза

  А, вие от този сайт, стигнахте дъното. Да се занимавате с Шопова. Редакторите ви изпитват Силно афиширана безпомщност. И не ми трийте коментара…..

  6

  6
 6. До Читател каза

  Нещо се дразниш, а? А,когато Шопова се въргаляше в хотела ,дали и беше хубаво?

  5

  5
 7. Манолев каза

  Повече от ясно е, че този, който е писал статията не е бил на срещата, не е взел участие в кръглата маса. Изключително некомпетентно написано. А колкото до коментарите, ясно е, че сами си ги пишете, отново некомпетентно.

  2

  3
 8. Запознат каза

  Нещо не сте в час

  3

  1

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!