Доказано! При ГЕРБ пирамидата е обърната обратно, вместо съветниците да контролират кмета…

БСП излезе с декларация на тази тема

9

„Разпореждането“ на Борисов да бъде спряно решението на местния парламент за строеж в защитената територия край плаж „Силистар“ е поредният му опит да се измъкне от неудобните въпроси чии интереси обслужват представителите на ГЕРБ на всички нива във властта – на държавата и хората или на частни бизнес интереси. Това се казва в декларация на БСП, разпространена от пресцентъра на партията.
Подчертаваме, че въпросното разпореждане няма юридическа стойност, защото решенията на общинските съвети се връщат за ново обсъждане и спират от изпълнение единствено от областните управители. Борисов няма правомощията на такова действие – нито в качеството си на премиер, нито в качеството си на партиен лидер. Нещо повече, то е поредният удар по институциите и държавността в България.

Неговото „разпореждане“ няма и морална стойност, защото и кметът на Царево е от ГЕРБ, и общинските съветници, които са гласували „за“ разрешаване на строеж, са представители на ГЕРБ. ГЕРБ изпадна до абсурдната ситуация председателят на ГЕРБ да нарежда на кмета на ГЕРБ да не изпълнява решение на общинските съветници на ГЕРБ.
Припомняме, че общинските съветници на БСП в Царево са гласували против предложението за строеж в защитената територия. Най-сигурният начин да опазим природата е да се спазват законите и Конституцията на страната. Нищо няма да остане, ако държавата продължи да се управлява с “разпореждания”. Решението на Общинския съвет трябва да бъде отменено от самия съвет или ще го атакуваме и отменим чрез съда.

По принцип кметът е избраникът на хората и трябва да е независима фигура. В страната ни обаче не е така и случаи много. В управлението на ГЕРБ ясно се доказа, че кметовете контролират общинските съветници не само от собствената партия, но и от други формации…

В почти всичките общини, където кметът е от ГЕРБ, съветниците са „безгласни букви“. В Благоевград ситуацията не е по-различна. Кметът контролира Общинския съвет изцяло и без проблем…Под него контрол е председателят на ОбС, който почти няма думата.
На практика кметът Атанас Камбитов реално контролира както председателя на ОбС така и голяма част от общинските съветници.

Преди време от ПП „Партия на Зелените“ потърсиха оставката на Радослав Тасков, тъй като много от предложенията им не се разглеждат на сесии. На една от сесиите Тасков се оправда, че нещата се задържат от кмета, а не от него. Така на практика стана ясно, че причината предложенията да не се внасят за разглеждане в зала е разпореждане на кмета.

Такъв случай има и в Банско. Когато председателят Колчагов се опъна да прокарва добри идеи, кметът Георги Икономов стъпи здраво и показа, че той контролира ОбС и в последствие го отстрани от поста.Така стана ясно,че Икономов  дърпа конците в управлението на курортната община.

Подобен случаи има и в Сандански при кмета Кирил Котев и в Петрич при кмета Бръчков, които също контролират изкъсо дейността в ОбС.

 

 

0
0
Други новини
9 Коментара
 1. Учител каза

  Б.Б.командва цялата държава като едноличен собственик.

  0

  0
 2. запознат каза

  Публична тайна е,че кметовете си вършат каквото си поискат.Сега са на ход ГЕРБ,но до кога… !?

  0

  0
 3. Ами, че по-голяма част от съветниците нямат 2 грама мозък в главата. Късметлии сме с такъв умен и кадърен кмет каза

  Ами, че повечето съветници нямат 2 грама мозък в главата. Късметлии сме с такъв умен и кадърен кмет.

  0

  0
 4. лина каза

  Ха, ха, ха, Колчагов и добри идеи. Истината е,че водеше заседанията пиян и съветниците си го свалиха.

  0

  0
 5. Марин каза

  Някои пият от мъка,други от радост,Колчагов от сутринта.Деградирал тип изхвърлен от всякъде.Свалихме си го с кеф. Само другия дриполь Весковия беше против.Регионааа, не ви е запърви път да се дъните. Поръчкови сте. Добре, че сайтчето ви не се чете.

  0

  0
 6. данчо каза

  пишете глупости и после хоп при кметовете да просите пари наведени.

  0

  0
 7. ВМРО каза

  ВМРО Банско Свалихме пияндето и сега председателя е наш.Подкрепяме Икономов и ще го подкрепяме. Оправи града та свети.

  0

  0
 8. Местен каза

  Колчагов е чобанин прост
  курвар пияница без пост.
  Ирено, зами се смири
  и лигите си обърши.
  Джорето е кмет мечта
  кмет на всички времена.
  Вие пак сте в шеста глуха.
  Кой не му изнася
  да го духа.

  0

  0
  1. Бомбата каза

   Евала, тва е колчговея оня сдобрите идеи…протръсок

   0

   0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!