Добро дело! 9-годишно момиченце дари косата си за онкоболни

0 1 324

9-годишно момиченце реши да дари косата си, за да помогне на друго дете, което се бори с тежко онкологично заболяване. Трогната от историята на 14-годишната Никол, която страда от синдром на Юинг, Наталия помолила родителите си да отреже косата си, която да продаде, а със спечелената сума да помогне за лечението на Никол, съобщава БНТ.

9-годишната Наталия от Горна Оряховица бързо взела решението да се раздели с дългите си опашки. Въпреки че много се гордее с косата си, вярва, че така ще помогне на друго дете в беда.
„Говорихме в училище, че е хубаво да помагаш на хората, когато можеш. Мъчно ми е, но това все пак ще помогне, пък и тя пак ще порасне“, споделя Наталия Дончева.

Родителите ѝ подкрепили веднага благородното ѝ решение, защото са категорични, че от малки децата трябват да бъдат възпитани да помагат винаги, когато могат да го направят.
„Тя е като миротворител в парка. Трябва помага на хората, важно е от малки да ги подкрепяме в тези неща“, добава майката на Наталия – Пламена.

„За това смятам, че е много смела. Във всяко едно дете по принцип само добрина живее. Те нямат доходи и не виждат по какъв друг начин да помогнат освен нещо от себе си да дадат“, разказва фризьорът Стела Петкова.

Наталия вярва, че с постъпката си ще зарадва Никол и ще ѝ вдъхне надежда за по-бързо оздравяване. Момиченцето се надява, че благородният ѝ жест ще накара и възрастните да последват примера ѝ и да помагат винаги с каквото могат.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!