Дисциплинарно уволниха Иван Гергов- директор на РДГ – Благоевград!

0

Вчера около 14.00 часа министърът на земеделието Румен Порожанов уволни дисциплинарно Иван Гергов, директор на РДГ – Благоевград. Като мотив Порожанов е посочил изключително слаб контрол, упражняван от Гергов в качеството му на директор на дирекцията.

По непотвърдена информация пък всичко тръгнало от жалба на управителя на разложка дърводобивна фирма за толериране от страна на Гергов на негов конкурент. Проверката продължила 2,5 месеца и резултатът й е вчерашното обезглавяване на РДГ – Благоевград.

Това е второто дисциплинарно уволнение на Гергов. През 2013 г. той бе изхвърлен от същия стол заради злоупотреба с власт, търговия с влияние и нерегламентирани бизнес отношения. Тогава това стана също по сигнал – този път от дървения бос Веселин Камбуров, собственик на дърводобивната фирма „Върбица лес груп”, който депозира срещу горския шеф жалби в Районна прокуратура – Гоце Делчев, Окръжна прокуратура – Благоевград, Главна прокуратура, НС и тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов, пише струма бг.

Пред всички тези институции бизнесменът обяви, че директорът на РДГ – Благоевград го е рекетирал 2 пъти – за 10 000 и 17 000 лв. Малко по-късно дърводобивници от Осиково, Скребатно и Годлево допълниха Камбуров, като посочиха и тарифите на Гергов – 5000 лв. за малка фирма от 1000 до 2000 за превозвачите.
През 2014 г. Иван Гергов бе възстановен на поста директор на РДГ – Благоевград без обяснения.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!