Директорът на скандалния учител: Няма да уволня К. Божиков заради снимки отпреди 10 години…

0

Случаят с голите снимки на учителят Карамфил Божиков от Сандански придоби широка известност. Днес мнение изказа директорът на училището, в което Божиков работи.

„Няма да уволня учителя Карамфил Божиков заради снимки отпреди 10 години”, това заяви директорът на санданското III ОУ „Христо Ботев” Румен Сидеров по повод появилите се в интернет голи снимки на новоназначения учител по музика. Самите фотографии, на които народният певец и бивш футболист К. Божиков позира по футболна топка, целят популяризиране на участието му на „Пирин фолк” и са направени преди 10 години. Изненадващо обаче те се появиха 2 дни след като младият учител печели конкурса за обявеното място и започва работа в III ОУ.

„Защо снимките се появиха тенденциозно точно в момента, в който един човек започва учителската си кариера. Смятам, че целта е да се оказва натиск и да се смачка психически младият учител”, категоричен бе директорът и допълни, че не вижда какво отношение имат снимките към настоящата работа на Божиков.

„В крайна сметка всеки може да направи грешка. И всички ние ходим на море, това означава ли, че не може да сме учители?”, зададе си сам въпрос Р. Сидеров и изрази недоумение какво толкова нередно и сензационно има във въпросните снимки. Ръководителят на учебното заведение подчерта и че е доволен от работата на новоназначения учител, пише струма бг. Надява се той да продължи да се справя добре с професионалните си задължения и смята да му даде шанс да се докаже.

Същевременно стана ясно, че завчера в III ОУ е имало проверка от експерти от Регионалното управление на образованието – Благоевград заради случай на агресия между ученици.

„Две деца се сдърпаха преди ваканцията, но нищо сериозно не се е случило. Разговаряхме с родителите, наказахме едното дете със забележка. Родителите оспорват наложената санкция и затова написаха жалба”, разясни Р. Сидеров

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!