Да подкрепим „Българската Коледа“!

0 890

Екипът на ИА Региона подкрепя „Българската коледа“, подкрепете я и Вие. В този празничен ден, нека дарим скромна сума за благородна кауза. С всеки дарен  лев ние помагаме на нуждаещо се болно дете.

Българската Коледа е благотворителна инициатива под патронажа на президента на Република България. Основната ѝ цел е набирането на средства за болни български деца.

За първи път инициативата „Българската Коледа“ се провежда през 2003 г. Организаторите на проявата приемат присърце идеята на създателя и председателя на фондация „Оранжевия Телефон“ и имат за цел набирането на парични постъпления, главно чрез SMS-си и телефонни обаждания, както чрез персонални дарения по банков път, продажба на стикери за автомобили с логото на кампанията, дарения по интернет и чрез кредитни карти.

Инициативата е напълно благотворителна, като средствата събрани чрез нея се разпределят за закупуване на медицинско оборудване, линейки и медикаменти. Сред закупената техника са инкубатори, ехографи, монитори и последно поколение апарати за неинвазивна вентилация.

Всяка година стартът на „Българската Коледа“ е на 1 декември, като кулминацията е навръх Рождество Христово (25 декември) с организиране на благотворителен спектакъл. В него вземат участие известни български личности от шоубизнеса, актьори, музиканти и спортисти. Набирането на средства чрез SMS-си и телефонни обаждания продължава до последните часове на изтичащата година, а даренията по банков път продължават и през януари.

„Българската Коледа“ подпомага главно деца с различни по степен увреждания и заболявания. Те се определят от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

Благотворителният спектакъл ще се излъчи тази вечер от 20.00 ч. по NOVA и БНТ
Тази вечер предстои петнадесетото издание на „Българската Коледа“ 2017/2018 година „В подкрепа на спасения детски живот“. Водещ на събитието ще бъде актьорът Юлиан Вергов, а в благотворителният концерт участие ще вземат редица български знаменитости. NOVA и БНТ ще излъчват на живо спектакъла в Народния театър „Иван Вазов“ от 20.00 ч.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!