Дар от снахата! С бутикова 20 кг. торта самодейка отпразнува 80-годишен юбилей

0

Най – колоритната самодейка в община Благоевград Веселина Бойчева отпразнува 80-годишен юбилей.Неуморната дама събра 100 гости – роднини и приятели във фоайето на читалището в Благоевград .

Концерт спектакъл с участието на Фолклорен ансанбъл „Езерец“ с ръководител Илиян Юручки, групите за автентичен фолклор от Читалище с. Логодаж и Читалище с. Селище изненада приятно рожденичката и гостите .

Снаха и Дафинкка Бойчева поръча бутикова 20 кг. торта с изображение на свекърва и в народна носия.Най-голямата изненада за рожденичката беше медал и грамота за принос към народното читалищно дело от Съюза на Народните Читалища.

Камък се пука,дърво изсъхва,песента е вечна – Това е девизът на Веселина Бойчева от село Логодаж. Тя е сред най-активните и най – колоритните самодейки в община Благоевград. От 55 години не пропуска нито един фестивал, нито един събор,нито една проява. Пее и танцува, често е център на медийното внимание по събори и празници.

Раклата й е пълна с най-различни произведения на изкуството, сътворени от самата нея с една игла и с една макара с конец. Годините не й пречат да излиза със стоката – да пуска козите на паша. Тя пък използва времето, за да приседне и да шие дантели…Няма нещо, което да не й се отдава.

Носител е на десетки награди, златни медали, грамоти и дипломи със самодейната група за автентичен фолклор при читалището в село Логодаж. Отгледала е трима сина, сега се радва на шестима внуци и четири правнучки. Първата и задача е да предава уменията си на деца, внуци, а и на правнуци.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!