Грък помете 65-годишен мъж на пешеходна пътека в Благоевград

0

На пешеходна пътека в Благоевград лек автомобил „Опел“ с благоевградска регистрация, управляван от гръцки гражданин, блъсна около 65-годишен мъж.  Поредният пътен инцидент с блъснат пешеходец на обозначено за пресичане място стана в 10.30 ч. на кръстовището между ул. „Васил Левски“ и „Петър Зографски“.

Според водача на „Опел Зефира” на предната пешеходна пътека имало спрял автомобил, който завивал, за да навлезе в ул. „Петър Зографски”, съобщава бгнес. Този автомобил бил спрял, защото улицата била задръстена. Блокът на ъгъла на „Васил Левски” и „Петър Зографски” се санира и там често спират автомобили с материали.

Гъркът, който е на около 60 години, минал отляво на завиващия автомобил, който според него му попречил да види, че по следваща пешеходна пътека преминава човек. Блъснал го, той отхвръкнал и паднал по очи на асфалта. Очевидци-работници и преминаващи го сложиха да легне върху парчета от стиропор до пристигането на линейката.

Пострадалият бе с окървавено лице и в шок, той е архитект, който бе до офиса на свои колеги, намиращ се на 50 метра от мястото на инцидента. Все пак, макар и пострадал, той се обади по мобилния телефон на колегите си, че е блъснат и те му се притекоха на помощ.

Пострадалият бе транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, правят му се изследвания. 15 минути по-късно пристигна полиция, която разследва инцидента. Преводач между водача на опела, който говори английски, и полицаите, стана живущ на улицата благоевградчанин.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!