Група студенти от Стопанския факултет: Ще съдим Община Благоевград заради изтритите пътни маркировки…

Какво се случва в този град!? Глобяват пешеходци заради изтрити пътеки…

0

„Полицаи ни глобиха неправомерно заради пресичане“,оплакаха се група студенти от Стопанския факултет на ЮЗУ. Младите хора обясниха,че са санкционирани с по 20 лв. заради това,че пресекли улицата под Била в центъра на града .На метри от тях имало пешеходна пътека,тя обаче е била напълно изтрита и изобщо не се виждала.
„Какво се случва в Благоевград!? Попаднахме в абсурдна ситуация. По време на почивката решихме да се разходим и трябваше да пресечем улицата при магазин Била , за да минем от другата страна. Знаем че там има пешеходна пътека, но в момента текат ремонти дейности и минахме малко по страни от нея, но важното е,че там няма никаква маркировка. В този момент служител на полицията ни състави фиш за 20 лева за неправилно пресичане. Ние се възпротивихме, но той ни го написа.
Знаем, че правилата трябва да се спазват, но това е абсурдна ситуация, ние ли сме виновни, че пътеката е изтрита и не знаем точно на кое място е била!? В Благоевград на много места не се вижда пътната маркировка. Наистина всеки ден има блъснат пешеходец и органите на реда трябва да наблюдават дали се спазват правилата, но в случая какво сме виновни ние, че пешеходната пътека е изтрита. Ще си потърсим правата, все пак кой отговаря за маркировката, органите на реда или община Благоевград!? “,питат се студентите.
Наистина в Благоевград на много места е изтрита пътната маркировка особено на пешеходните пътеки. Градът ни е студентски център, идват да учат младежи от цялата страна, и от чужбина.
Нормално е в град, в който не си живял да не знаеш, къде точно са пешеходните пътеки. Тези млади хора осъзнават вината си, че не се пресекли на точното място, но такова дори и да има, не се вижда. Още една абсурдна ситуация в Благоевград, която за пореден път доказва, че има нередности, които не се решават с години.
Не за първи път ИА Региона Ви информира за изтрити пътни маркировки. В началото на всяка учебна година пешеходните пътеки се освежават и какво става… само след 1 месец за изтрити. Е, отговорете си сами, кой е виновен…

На тази снимка ясно се вижда дали има очертания за пешеходна пътека на въпросното място…

Ето и глобата на едно от момичетата…

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!