Григор Димитров си тръгна от Us Open

0 169

Първата ракета на България загуби от Михаил Кукушкин

Поставеният под №17 в схемата Григор Димитров загуби двубоя си от втория кръг на Us Open от Михаил Кукушкин с 3:6, 6:7(2), 6:2, 6:4, 4:6 и напусна турнира от Големия шлем.

Григор Димитров тръгна със сервис в двубоя и започна добре, повеждайки с 30:0, но последваха няколко грешки от страна на българина за 30:40, все пак Григор стигна на два пъти до изравняването, спасявайки две точки за пробив, информира gong.bg. Последваха нови две равенства, за да успее Григор да си вземе подаването, за да поведе с 1:0.

За сметка на първия гейм, във втория Димитров игра перфектно, но и Кукушкин му помогна, за да стигне българинът до пробив при първата си възможност – 2:0. Радостта ни трая кратко, тъй като Кукушкин върна пробива, а веднага след това спечели сервиса си и изравни до 2:2. В петия гейм хасковлията успя да покаже качествата си и поведе отново до 3:2. Кукушкин продължи със съпротивата и изравни отново за 3:3.

В доста неподходящ момент дойде и нов пробив в полза на Кукушкин, който поведе с 4:3, след което имаше сервис, който спечели, а в деветия гейм Кукушкин имаше три сетбола, Григор Димитров направи двойна грешка и загуби сета.

Във втория сет българинът тръгна с пробив, след което го затвърди за 2:0. Кукушкин успя да си вземе подаването в третия гейм и намали реултата. В четвъртият гейм Димитров направи и невъзможното да се върне в него, след като губеше с 15:40, той успя да спечели и поведе с 3:1.

В следващия гейм българинът стигна до възможност за пробив, но не успя и резултатът беше намален. В следващите геймове Кукушкин стигна до пробив и взе сервиса си, за да поведе с 4:3. Последваха бързи разигравания в геймовете и се стигна до 6:5 за съперника на Димитров. В 12-ия гейм Димитров спечели сервиса си и изравни до 6:6 и тайбрек трябваше да определи победителя в този втори сет. В тайбрека руснакът, който играе за Казахстан спечели със 7:2 и взе втория сет със 7:6(2).

След няколко минути пауза Димитров тръгна много добре в третия сет и успя да вземе сервиса си и да пробие, за да поведе с 2:0, а след това и затвърди пробива за 3:0. В четвъртият гейм все пак Кукушкин взе сервиса си и намали резултата до 1:3, след което успя да върне пробива и намали до 2:3.

Играта на пробиви продължи, а този път Димитров успя да спечели и да поведе с 4:2. Седмият гейм премина през куп обрати, а Григор успя да си вземе сервиса и да поведе с 5:2. Вдъхновеният Димитров успя да пробие и приключи сета с 6:2 и намали изоставането си в двубоя.

Преди началото на четвъртия сет Кукушкин използва по-дълга почивка. Григор Димитров започна със сервис и успя да го спечели за 1:0, а казахстанецът успя да изравни за 1:1. Последва нова размяна на спечелени геймове за 2:2, а след това без пробиви двамата стигнаха до ново равенство – 3:3. Играта вървеше без пробиви и се стигна до 5:4 в полза на Григор, а след пробив на Григор и 6:4 в 4-ия сет двамата трябваше да определят победителя в пети сет.

В него Димитров тръгна със сервис и поведе с 1:0, но Кукушкин изравни, след това се премина през 2:2. В петия гейм Димитров допусна да губи с 0:30, но изравни до 30:30, последва двойна грешка на българина и Кукушкин стигна до точка за пробив, Григор се събра и стигна до изравняването – 40:40. С минаващ удар Кукушкин отново получи предимство и успя да пробие, за да поведе с 3:2, след което го затвърди за 4:2.

Григор Димитров успя да спечели седмия гейм на 0 и се върна в двубоя, намалявайки изоставането си до 3:4. В следващия гейм кахастанецът си взе подаването и поведе с 5:3, но Григор не се предаде и намали до 4:5, но силите му стигнаха само до тук и Кукушкин взе сервиса си в десетия гейм и спечели с 6:4, а с това и мача.

В третия кръг казахстанецът ще играе с победителя от миналата година Марин Чилич.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!