Горските в действие! Задържаха системен нарушител с крадена дървесина в района на…

0

Нарушител-рецидивист с множество кражби на дървесина в района на „ДГС Първомай” е задържан при съвместна акция на горски служители и гранични полицаи. На 9 декември, около 19.00 часа, след получен сигнал от дежурен полицай при ГПУ- Златарево за извършване на нарушение, по устна заповед на директора на „ДГС Първомай” веднага е изпратен дежурен екип на място.
При проверката на разклона за с. Долна Крушица горските служители установяват, че лицето Стамен Борисов Тилев – техен стар познайник, транспортира с джип с регистрационен № СА 6954 КА незаконно добити дърва за огрев от акация. Дървесината в размер на 0,80 пространствени куб. метра е без контролна горска марка и без превозен билет. В колата също така е открит и бензиномоторен трион.
Проверяващите са съставили 2 акта за нарушения на Закона за горите. Дървесината, транспортното средство и моторният трион са конфискувани и оставени на отговорно пазене в разсадник „Иваник”, където се съхраняват задържани вещи и материали.
Нарушителят Стамен Тилев е с немалък опит в незаконните дейности в горите. През 2016 г. служители на „ДГС Първомай” са съставили 2 акта за нарушения, за които има влязло в сила и наказателно постановление. През миналата година срещу лицето е водено и наказателно производство за извършване на умишлени многократни палежи в горски територии.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!