Гордост за Благоевград! Талант от квартал „Струмско“ влезе в топ 20 на световна надпревара

0

Състезателят на клуб „Пирин Благоевград 2011“ Димитър Димитров влезе в топ 20 на прескок на 47–то световно първенство по спортна гимнастика в Монреал Канада. Останалите състезатели от българския национален отбор не успяха да влязат във финала на отделните уреди и многобоя.

Благоевградският талант по спортна гимнастика Димитър Димитров записа най- добро класиране от всички петима национали, които участваха на първенството на планетата в Монреал Канада. Той не успя да намери място във финала на многобоя, но пък записа висок резултат на прескок.

Останалите ни представители при мъжете Йордан Александров и Христос Маринов участваха в квалификациите на многобоя и отделните уреди, но и те не намериха място във финалите. Въпреки това ръководството на федерацията даде добра оценка за тяхното представяне.

В квалификациите при жените стартираха две българки Памела Георгиева и Йоана Янкова, но и двете ни момичета останаха далеч топ 40 на многобоя и в отделните уреди. В благоеградския клуб по спортна гимнастика Пирин продължават да търсят таланти, които да вървят по пътя на Димитър Димитров и Димитър Бърдарски. Следващият гимнастик, от който се очакват високи резултати, е Мартин Мишев.

Димитър Димитров живее в благоевградския квартал „Струмско“ и е гордост за майка му, Жанета Страшимирова и брат му – Крум. Целия квартал се радва на постиженията му. 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!