Голям протест в София! Хиляди скочиха срещу политиката на правителството на Борисов

0 1 468

Започна протест срещу сделката с ЧЕЗ пред сградата на Министерски съвет. Организатори са Движение за радикална промяна „Българската пролет“ и политическа партия „Възраждане“. В шествието се включи и БСП,съобщи блиц. Социалисти от област Благоевград също се включиха, пътуваха до столицата с 4 автобуса.

Протестът е срещу цялостната политика на правителството на Бойко Борисов, водеща до: „Геноцид на българският народ и бизнес. Политика, изпълнена с гафове и провали, като Истанбулската конвенция и криминалната продажбата на ЧЕЗ. Политика в подкрепа на грабежа на България и повсеместната корупция”. Междувременно в чешката столица започнаха разговорите със собственичката на „Инерком” – Гинка Върбакова. Очаква се те да продължат до петък.

Вчера бяха обсъдени детайли по вече сключения договор и документите, необходими по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и заявката на българското правителство да влезе в сделката, за да придобие контролен дял. На този етап няма индикации дали чешката компания е склонна да позволи участие на българската държава. Освен това чешката компания прави вътрешно разследване как са изтекли документите с чувствителна финансова информация към премиера Бойко Борисов.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!