Големият Стилян Петров с болезнени думи за левкемията: Никога не можеш да забравиш за това заболяване, винаги е някъде там, в съзнанието ти!

Ето как Стан вдъхна  кураж на Голямото куче в тежката му битка

0

Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров отново разкри смразяващата истина за болестта левкемия, но в същото време се опита да вдъхне кураж на Роман Рейнс – Голямото куче, който също бе диагностициран с нея. Звездата от Световната федерация по кеч (WWE) публично оповести, че подхваща най-тежката битка в живота си.

Стилиян Петров, който е минал по този трънлив път, говори по темата пред „Мирър“ (превод „Гонг“). Стан, както го наричат на Острова, създаде фондация, след като се пребори с левкемията. Благотворителността продължава да заема огромна част от живота му. Той помогна на стотици хора в последните пет години.

„Знам за случилото се с Роман. Знам, че води своята битка вече. Виждам, че има вяра и ще спечели тази битка. Той ще продължи да се бори, но най-важното нещо е тази вяра. Това е лична битка. Трябва да намери начин да повярва и в себе си”, сподели Стилиян Петров.

„Хората с този проблем трябва да се научат сами как да се адаптират към битката. Той може да види много като нас, които вече са го направили. Той може да види, че ние продължаваме напред.”

„Разбира се, Роман знае вече колко ще бъде трудно. И наистина е трудно – никой няма да ти каже обратното. Ужасно е, трудно е – опитвам се да намеря думите, за да го опиша. Трудно е само по себе си”, сподели още Стенли.

Бившият капитан на националния отбор на България сподели още, че подкрепата, която се оказва на Роман Рейнс, ще бъде само от помощ за него при химиотерапията. Освен това, физическата му подготовка също е от решаващо значение – „Личната ми физическа подготовка ми помогна много, дори и психически. Опитвах се да бъда професионалист като футболист, правих още и още, важно е да живеете живота си по правилния начин. Реших да се добера до най-добрата си форма, която можех да постигна. По този начин успях да направя допълнителна химиотерапия, за да убия болестта. Трябваше!”

„Бях по-здрав, бях по-силен. Това понякога е проблемът при другите хора. Химиотерапията е най-трудната част. Тази физическа сила, която има Роман ще му помогне. Сигурен съм, че ще му помогне”, коментира още Стилиян.

„И дори и да не е точно така, фактът, че вярвах ми помогна. Вярвах, че съм на най-доброто възможно място, защото тялото ми беше във форма. Бях във форма и ментално – че ще се преборя. Защото когато минавате през химиотерапия, ставате по-слаби. Ставате по-слаби физически и вашата умствена сила се разклаща.”

„Никога не можеш да забравиш за това заболяване. Всички се преструваме, че не мислим за това. Винаги е някъде там, в съзнанието ти. Винаги мислите, че заболяването може да те повали отново. Трябва да покажеш смелост и желание да продължиш напред”, коментира още Стенли, пише блиц спорт.

Бившият капитан на Астън Вила разкри, че си прави тестове на всеки шест месеца, въпреки че не е необходимо. „Все се тествам, макар че не е нужно. Ходя на всеки шест месеца. Опитвам се да наблюдавам кръвта си на всеки шест месеца. Имах късмет, че когато бях професионален футболист, имахме редовни проверки. Някои хора не го правят – като баща ми Альоша. Той не се е проверявал от 20 години. Кръвта може да ти каже много.”

„Хората ме спираха на улицата и ми пожелаваха всичко хубаво. Казваха ми да остана силен. Може да не е много, но това стига до човека. Роман трябва да почувства любовта на хората в кеча. Сигурен съм, че те ще го направят. Ако Роман почувства, че има нужда, нека се свърже с мен или с някого от фондацията. Ние сме само на едно обаждане разстояние.”

„Пожелавам на Роман всичко най-хубаво. Ужасно е, трудно е, но той вече показа огромна сила и смелост да се върне на ринга още веднъж. Ако той продължава така, ще спечели битката”, коментира още Стилиян Петров.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!