В разрез с разпоредбите: Червените пешеходни пътеки в Благоевград незаконни?

2

Благоевград е сред градовете, в които пешеходните пътеки са в най-лошо състояние. Това показват данните от проверките в цялата страна, които започнаха след трагичен случай на пешеходна пътека именно в този град. В края на миналата година 19-годишна студентка беше блъсната от камион.

Кметовете в няколко града имат срок до 30 юни да се съобразят с изискванията и да приведат пешеходните пътеки в законния им вид или могат да отнесат глоба между 2000 и 7000 лева. Градоначалникът Атанас Камбитов също трябва да спази дадения срок.

Сред посочените нарушения е и това, че пешеходните пътеки се боядисват в цвят, различен от бяло, съобщава  Bulgaria ON AIR.. Новите пешеходни пътеки около студентските общежития, а и на много места в града, са в червен цвят.

Според шофьори и пешеходци, обаче това не е недостатък или нарушение, защото оцветени, пространствата за пешеходците са по-безопасни и се забелязват по-лесно. Главната улица в квартал Струмско е един от примерите за пространство с прекалена концентрация на пешеходни пътеки. Според местните обаче, това не пречи на безопасността, макар че пътеките са твърде близо една до друга.

По закон те трябва да се намират на разстояние от 250 метра. В края на зимата проблем е и маркировката на пътеките. Някои от тях въобще ги няма на пътното платно, но пък се спазват по инерция – и от пешеходците и от колите.

Все по-често пешеходните пътеки в Благоевград се полагат върху изкуствена неравност. Така се търси повече безопасност за пешеходците.

0
0
Други новини
2 Коментара
 1. Доктор каза

  Защо правите поредна драма, ей, писарушкииииии

  0

  0
 2. Иван каза

  С дупките какво правим, с дукитеееее. Отсечка от пицария БОНЖУР до ПОЖАРНАТА е за сериозен ремонт. Вие боята гледайте….

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!