В Крупник българщината не е само на 3-ти март! Сплотеност, наречена „Зимен празник“

0 828

Патриоти от Крупник, живеещи на улицата, наречена на Апостола на свободата празнуваха заедно и Свободата на България. Навръх националния празник на България, наред с почитането на всички герои, стопаните от улица „Васил Левски” в село Крупник събраха приятели, близки и роднини, посрещнаха много гости за „Зимния празник”.

За пета предна година местните правят голяма трапеза, а отец Величко отслужи литургия и благослови жителите от улицата, носеща името на великия българин, дал живота си за свободата на Родината.

Местните в Крупник от ул. „Васил Левски“ се славят като най-задружни. Преди години силно се обединили с идеята на 19-ти февруари да почитат паметта на Апостола на свободата- Васил Левски, който е и патрон на улицата им, да направят общо събиране на съседи и приятели. Тази година малко закъснели, решиха празника да бъде на най- голямата дата за България-трети март.

Всяка година организаторите са по-креативни, по-инициативни, всяка година с по-голям мерак се подготвя „Зимния празник“. Трибагреници красяха улицата, портрет на Дякона стои закачен пред магазинчето на Весков, което е по средата на улицата. Кметът на Крупник Иванка Чакалска сподели зимния празник на местните от ул. „Васил Левски“.

На празника имаше и жива музика, а весела томбола с малки награди за спомен от празника има винаги в програмата. Кръшни хора местните виха до късно вечерта, въпреки лекия дъждец. Заря, подарък от кметицата, обагри небето над Крупник.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!