Времето днес, 9 януари: Облачността се увеличава, предстоят дъждове

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде почти тихо. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са между минус 2° и 3°. До обяд в равнинната част на страната ще бъде мъгливо, предаде БНТ.

В следобедните часове от запад ще започне бързо увеличение на облачността, което вечерта ще достигне Източна България. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд, главно по северното крайбрежие, ще има мъгла, а късно вечерта облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините, след слънчевото утро, около обяд облачността ще започне да се увеличава и до вечерта вече ще бъде значителна. В западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра – сняг.

Ще бъде и много ветровито със силен, временно бурен вятър с посока от юг-югозапад. Максимални температури в курортите – от 0° до 7°

Свързани новини

Намаляват цената на дървата за огрев

vesito

Времето днес, прогноза за понеделник, 29 май

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 21 април

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.