Войната се разгаря! Паскалев нанесе силен удар на Камбитов! И още за политиците и боклука, за футбола и тигрите,за фойерверките

За модела Паскалев - Хаджигаев и Камбитов - Тасков

12

Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев отговори публично с писмо до медиите на кмета Атанас Камбитов и председателя на ОбС Радослав Тасков.Ето какво пише в писмото:

„Трябва откровено да призная, че първо се запознах с позицията на кмета Камбитов във вестник „Струма“, а чак след това прочетох повода за изявата му пак в същия вестник – „К. Паскалев на неформална среща в Благоевград дава „акъл“ на социалистите как да ударят предизборно кметския екип.“

Ще си позволя да направя няколко уточнения:

 1. Не съм „гуро“ на Л.Милев. Самия той отдавна е навършил пълнолетие и няма нужда някой да го държи за ръката. Може би диалогичното, но твърдо поведение на Милев е заплаха за Камбитов и екип.
 2. Не съм бил на срещата да давам „акъл“, защото смятам, че в БСП има интелигентни и подготвени хора. Споделих няколко проблема, които ме вълнуват и смятам, че са значими за жителите на Благоевград.
 3. Не съм си поставял за цел да атакувам Камбитов или екипа му. Поставих въпроси, които към днешна дата нямат публичен отговор.

А сега за въпросната публикация направена от г-н Камбитов:

 1. За боклука и политиците:

Държавата ни бе решила да изгражда депо за битови отпадъци в Кочериново – според мен, безумен и скъп проект. Опитвахме се с колегите кметове и централната власт да стигнем до разумно решение. Този който откликна на желанията ни бе Б.Борисов, като премиер, и незабавно започнахме процедури с МОСВ за организация на две депа – Благоевградско и Кюстендилско. Ако г-н Камбитов има проблеми с паметта да се обърне към настоящите кметове на Рила и Симитли – Кабзималски и Апостолов. Изработихме и процедирахме ПУП за депото. Правилно с встъпването си в длъжност г-н Камбитов възложи проектиране на самото депо, ще си затворя очите за незаконното разделяне на поръчката. Но после какво се случи? Кой е бил кмет на Благоевград последните почти 7 години и кой е бездействал или провеждал хаотични действия  през тези години за да се окаже Благоевград без съвременна  система за управление на отпадъците?

Големия проблем днес е – каква ще е цената на услугата за гражданите на Благоевград, Симитли, Кочериново, Рила и Бобошево, след евентуалното пускане в експлоатация на новата система. Аз твърдя, че не по вина на общинското ръководство, е избрана скъпа и непосилна технология.

Призовавам Кмета  да публикува Анализа за разходи и ползи от проекта за реализация на депото, за да разберат хората колко и за какво ще плащат като такса смет от 1.01. 2020г.!

 1. За археологията и фойерверките:

Преди повече от десет години започнахме разработването на проект включваш: пещерата Бойчова дупка край Обел, Стражева кула от критско-микенската култура на пътя Струмско – Церово, средновековна крепост Зелен дол, Тракийски гробници Рилци и Дъбрава.

След реализацията му следваше да се организира Академия по археология в триъгълника Покровник, Бучино, Рилци съвместно с Югозападния университет, Американския университет и Института по археология към БАН.

Не стана, за съжаление.

А сега има ситуация, археологическите разкрития са факт. Трябва да се съхранят! Въпрос на нормално техническо решение и Община Благоевград трябва да настоява за това, чрез Кмета и Общинския съвет!!!

Не е време за фойерверки!

Нима древна Сердика е по важна за София от древна Скаптопара за Благоевград?

 1. Футбола и тигрите:

Г-н Камбитов е добре да се обърне към част от съветниците си, които имаха собственост в Пирин – Г 12, за да си опресните спомените. Идеята беше Общината да влезе на мястото на Наков, до оздравяването на клуба. Осигурени бяха спонсорства от „Благоевград БТ” АД, „Карлсберг“ АД, трябваше и Общината да се включи със собствен ресурс, който да се насочи към Футболната школа на града. Не се получи, не заради позицията на Общината.

Публикувайте бюджетите на футболния ОФК „Пирин“ до 2018 г. за да е ясно на всички, срещу какъв ангажимент и управление какво се получи.

Не съм коментирал приноса на хора с животински прякори.

 1. Това не бяха всички въпроси:
 • Казах, че е чудесно използването на публичен ресурс за санирането жилищата на гражданите и това, че Благоевград изглежда много по-добре. И дума не съм казал имало ли е или не корупция при реализацията на програмата за саниране в Благоевград. Това със сигурност знаят участниците в процедурите.
 • Не съм правил коментар за площадното пространство и ремонтите му, но отбелязах, че в Благоевград, каквито и ремонти следва да се правят в централна градска част, първо следва да се ремонтира ВиК мрежата.
 1. За модела Паскалев – Хаджигаев:

Никак не ми беше приятно противопоставянето на Общински съвет и Кмет, в периода 2007- 2011г. Наред с пропуснатите ползи, най – голямата от които нова болница за хората в региона, това противопоставяне се оказа и полезно:

 • Пълен контрол от страна на Общинския съвет над Общинска администрация;
 • Невъзможност за каквито и да било прояви на корупция;
 • Ефективно влагане на публични средства за развитието на Общината;
 • Поставяне и решаване на пропуснати от администрацията проблеми на граждани и институции.

Много ми се иска в модела Камбитов – Тасков да се пови конструктивен диалог и критика, за да стане ясно:

 1. Кои и как определя приоритетите за развитието на Общината?
 2. Защо икономическото развитие на Общината се определя с една дума – криза?
 3. Защо младите хора напускат града и каква е перспективата?
 4. Защо драстично намаля броя на студентите в Благоевград?
 5. Как се управлява общинската собственост и има ли непубликувани договори?
 6. Кои и как определи цената от 126 лв. за депониране на битовите отпадъци?
 7. Защо Общината няма позиция по така нареченото преструктуриране на „Благоевград БТ“ АД?
 8. Защо заменихме благоевградския културен продукт с вносен?
 9. Ще запазим ли историята на Благоевград и Скаптопара?
 10. Ще бъдат ли пълноценни първите седем години на Камбитов?“

 

 

30.05.2018г.                                                                                                К.Паскалев

0
0
Други новини
12 Коментара
 1. Благоевград каза

  Ех Паскалев, Паскалев-Пинокио, на благоевградчани им писна от твоите предателства, а сега понеже си в сянката на прожекторите си решил да „БЛЕСНЕШ“ с твоите заучени „СЛАДКОДУМНИ“ фрази. Знай, че ние благоевградчани няма да забравим предателствата ти спрямо нас.

  0

  0
 2. Паскалев каза

  Браво Паскалев! Смачкай ги тези крадци.

  0

  0
  1. БКП каза

   Кой беше този, Паскалев? Фурнаджийска лопата, явно е и празни джобовете и сега търси реализация на политическото поприще. Е, да, ама не. Няма да му се получи. Да си седи тихичко у дома и да си м-р Велинов. Моите уважения към другаря Ст. Данаилов.

   0

   0
 3. lele каза

  Нищо не разбрах от този хаос?!

  0

  0
 4. Гражданин каза

  Класа! Голяма класа е г-н Паскалев! Показа с факти, къде се намира това кметче

  0

  0
 5. Любчо каза

  Паскалев с цялата си посредственост и червено мислене е светлинни години пред Камбитов. Това само по себе си говори в каква смешна държава се намираме.

  0

  0
 6. Бръчков каза

  Ех Наско, Наско пак го закъса.

  0

  0
 7. народен глупак каза

  Господин 30%,Кой е той???

  0

  0
 8. народен глупак каза

  Господин 30%

  0

  0
 9. майката да ви еба крадлива каза

  Кога ще има военен преврат?????? Майката ви да еба крадлива………

  0

  0
 10. Сепия каза

  Разбиха града!!! Крадат за световно.. За цигарената без коментар… Като седна на кметския стол с запор всички са за затвор…!!!

  0

  0
  1. Октопод каза

   кметския стол е светлинни години пред теб, не мож’ го стигна, смешен бояджия

   0

   0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!