Внимание! Драконовски мерки по пътищата в Югозапада за 8 декември

0

Сред най-предпочитаните от студентите места за честването на 8 декември са Банско, Добринище, Мелник, Разлог и Сандански. Поради тази причина трафикът по направленията Симитли-Добринище и Благоевград-Сандански-Кулата ще бъде изключително натоварен. В Банско се очакват само 10 000 студенти. От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание.

„Имаме организация, така че да има повече насищане на автопатрули по Е-79. Трафикът ще бъде изключително интензивен, но апелирам водачите да спазват правилата за движение по пътищата и да са добре оборудвани“, коментира ст. инспектор Пътна полиция при ОД „Благоевград, Данаил Стоицов пред бнт.   Ще се извършват проверки за алкохол и наркотични вещества, заяви ст. инсп. Стоицов. Той призова сутдентите да имат резервен водач, който да не е употребявал алкохол и да е правоспособен. „В област Благоевград всички пътища са необходими“, допълни още инспекторът и призова студентите да празнуват разумно.

Георги Томов от Агенцията по храните заяви, че се извършват проверки на механи, ресторанти и хотели в областта. „Извършват се масирани проверки в Банско, Мелник, Разлог, Добринище – където основно са концентрирани студентите. Извършваме проверки в хотели с ол инклузив, както и механите. Следим за качеството и безопасността на храните, които се предлагат там, хигиена, партидни номера, вкусови качествени показатели“, коментира Героги Томов, гл. инспектор в отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ-Благоевград.

Той заяви, че при установяване на нарушение се издават предписания или актове при сериозни нарушения. Той припомни, че Агенцията може да извършва проверки на напитки без акциз, а отговорност за проверка на алкохолните напитки се пада на Агенция „Митници“. Той призова студентите да не консумират храни от нерегламентирани места.

Студентите могат да сигнализират на горещия телефон на агенцията 0700 122 99 и на сайта на агенцията по храните. Нарушенията са по-малко в сравнение с минали години. Основно нарушенията са при срока на годност и опаковките на храните.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!