Внимание! Грипът идва с есента…

0

Сезонът на грипа идва заедно с есента.

„Много хора се оплакват от болки в гърлото, суха кашлица и отпадналост, това каза Проф. Кантарджиев и обясни, че това са прояви на характерните за есенния сезон респираторни и вирусни инфекции, които обаче в никакъв случай не са грип. За него е все още рано.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести обясни още, че за да се предпазим от заболяване с грип, при който са възможни много усложнения, е най-добре да си направим ваксина през октомври. По думите на проф. Кантарджиев ваксинацията не означава, че няма да се разболеем, а че няма да настъпят усложнения.

„Ноември започва циркулацията на грипните вируси, зачестяват случаите декември и обикновено пикът е средата или края на януари“, допълни той, пред българия он ер..

Проф. Кантарджиев добави още, че у нас е много малък процентът на ваксинациите, въпреки че за много хора това е задължително, за да си спестят усложнения.

Според него голям проблем в грипния период са затворените помещения и липсата на проветряване, а ако в детските градини децата прекарват повечето време навън, заразените ще са много по-малко. сн.асоциативна

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!