Вицеевропейската шампионка по борба, ЮЗУ студентката Мими Христова директно от „Пирогов“ при министър Кралев

0 983

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети европейскита шампионка по борба сребърната медалистка, юзу студентката Мими Христова (кат. до 59 кг). Тя пристигна директно от „Пирогов“ в кабинета на министъра. Вчера сутринта тя претърпя операция на носа.

Министър Кралев награди още Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг), и бронзовия медалист при класиците Даниел Александров (кат. до 82 кг). Плакети получиха и старши треньорите на жените Петър Касабов и на класическия стил Армен Назарян.Треньорът на момичетата петричанинът Петър Касабов благодари на всички чрез социалните мрежи:
Благодаря на министър Кралев, на БФ Борба и на всички допринесли за този успех на ЕП 2018 – Мариян Недков, Стоян Петков, д-р Стругаров, Емил Борисов. И не на последно място – Благодаря Ви, момичета!
„Изгледах всяка една Ваша среща по телевизията и по интернет. През последните години България успя да създаде школа в женската борба, която отговаря на най-високите световни стандарти. Възхищавам Ви се и Ви желая да затвърдите доброто си представяне на Световното първенство в Будапеща и на Олимпийските игри в Токио“, каза Кралев.

На 13 май женският ни национален отбор заминава на лагер в Окаяма (Яп), където ще се подготвя заедно с някои от най-добрите местни състезателки. Както е известно в момента Япония е водеща сила в женската борба. С отбора няма да пътува само Мими Христова, която ще се възстановява от операцията и контузия в дясната ръка.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!