Висшистка от Благоевград посегна на живота си с хапчета „Ксанакс”

0 3 234
0
0

30-годишна благоевградчанка погълна умишлено свръхдоза медикаменти, приета е през нощта в реанимация на МБАЛ – Благоевград. Младата жена погълнала 30 таблетки „Ксанакс“, но преди да загуби съзнание, се уплашила и съобщила на близките си. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 малко преди полунощ, съобщи струмабг.

„На пострадалата е оказана първа помощ на място от спешен екип в жилището й в центъра на Благоевград и с линейка е транспортирана до болницата. Пациентката постъпи в спешно отделение адекватна, но видимо разстроена, след предприетите реанимационни действия част от погълнатите медикаменти бяха изхвърлени”, каза дежурният лекар д-р Димитър Валюков.

„Ксанакс” е медикамент, който се приема само след предписание от лекар, в конкретния случай лекарството не е усвоено от организма, изхвърлено е 15-20 минути след приема и е избегнато действието му”, поясни спешният лекар. Той допълни, че за стабилизиране на състоянието й решаваща роля е оказала нейната реакция при осмисляне на действията си.

Предполага се, че младата жена, която е с висше образование, е имала лекарството в дома си. Консултирана е от невролог наскоро, защото имала оплаквания от изтръпване на ръцете и краката, най-вероятно е изпаднала в тревожно разстройство.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!