/Видео/ Шменти капели!? ОбС удари дъното! Правят извънредна сесия заради назначение от ГЕРБ

1

Местните парламентаристи в Благоевград са свикани на извънредна сесия на 12-и март.Това се наложило тъй като договорът на управителя на общинското дружество „Благоевград инвест 2016“ ЕООД Венцислав Атанасов изтече и трябва да се преназначи нов управител на поста без конкурс за нов мандат от 3 години.

Същата точка беше заложена на предишната сесия, но гласовете не стигнаха и Атанасов не може да продължи да управлява дружеството.
Той е син на управителя на друго общинско дружество – „Паркинги и гаражи – Благоевград” Васил Атанасов.

Любопитно е,че в жалба съветничката Елена Димитрова обяснила, че гласът и не бил отчетен в системата. Факт е обаче, че точката се гласува два пъти в залата, но въпреки това гласовете не достигнаха на Васил Атанасов да остане титуляр. А най-интересното е, че на кадри на запис на сесията проличава, че Елена Димитрова изобщо не е била в залата по време на гласуването на тази точка.
Нещо повече, пред свои познати споделила, че на тази точка не била в залата, тъй като по същото време е говорила по телефона. Най-вероятно са и дадени указания от високо да пусне жалба, за да има мотив за преразглеждане на решението.

На извънредната сесия пак е заложена точка за избор на управител на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина”- Благоевград“, дружество, където дейността е твърде тежка ще се проведе конкурс.

Точно по този повод на миналата сесия съветничката Злата Ризова кипна, взе думата и гневно попита: „В първата ще възложим управлението на управителя в момента, а в следващата ще правим конкурс, каква е разликата!? Или може би ще излезе вярно, че в Благоевград кучетата станаха повече от хората и кадрите Ви свършиха! Защо за едните правим конкурс, за другите възлагаме управление?“

 

 

2
0
Други новини
1 Коментар
  1. атанас каза

    Циркова трупа

    2

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!