/ Видео/ Четници развяха знамена в Благоевград! Ангел Джамбазки и Станимир Радулов поведоха патриотите от ВМРО на голямо шествие

0

Патриоти от ВМРО почетоха 115 годишнината от Илинденско-Преображенското въстание с голямо шествие.В първите редици бяха четници,с автентични носии на десетници и стотници,които държаха в ръцете си знамена на организацията.

Походът бе предвождан от българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и народния представител и зам.-председател на ВМРО Атанас Стоянов на шествието присъстваха още и народните представители от ВМРО Александър Сиди, Борис Вангелов и Александър Сабанов, общинският лидер Станимир Радулов, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на организацията.

Пред насъбралото се множество Ангел Джамбазки определи Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание като най-масовото народно българско въстание от Охрид до Черно море. „Това въстание показва единството на българската нация, единството на българския народ. Затова трябва да бъде отбелязвано, затова трябва да бъде запомнено.“

Воеводите поднесоха венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, а след това се включиха в официалната церемония по честванията, на която присъстваха двамата министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев, както и лидерът на ВМРО, зам. министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 


0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!