/Видео/ Уникален JAGUAR събра погледите на благоевградчани на ретро парада!

0 3 226

Уникален Ягуар модел 1980 година събра погледа на стотици благоевградчани на ретро парада.Ретро парадът  бе открит днес в  Благоевград. Изложението започна в 10.30 часа на площад “Македония“.
Жителите на областния център имаха възможността да разгледат отблизо уникални ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна. Мероприятието се организира от автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“ .
Кристиян Желев от София от български автомобилен клуб „Ретро“представи своето бижу автомобил марка „Ягуар“:
„Това е хот роуд на база Ягуар всичко по него е правено в България. Оригиналният модел е от 1980 година. От оригиналния модел е използван само двигател, скорости и окачване.Всичко друга по него е правено в българско студио за дизайн“.
Кристиян Желев се занимава от 25 години с реставрацията на стари автомобили. За него това хоби е бягство от действителността в един по красив свят. Вярно хобито е скъпо, но си заслужава, смята ценителят на ретро автомобилите.
Сред множеството запазени автомобили бе и „Мерцедес“ модел Пура на известен благоевградчанин, който пожела да запази анонимност. Използваният за дипломати луксозен автомобил бе  в изрядно състояние нищо, че е на 40 години. Купил си  го от страст към марката „Мерцедес“, вярно кара го рядко, но му носи удоволствие.
Неизменна част от парада бяха и старите руски и немски автомобили, които собствениците подържат в изряден вид.
Парадът от Благоевград заминава за град Симитли.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!