/Видео/  Ужасът продължава: Шокиращи кадри на физически и психически тормоз в дом за изоставени деца

0 1 183
0
0

„Господари на ефира“ по Нова Тв излъчиха нови шокиращи кадри с физически и психически тормоз над деца, лишени от родителска грижа.
На кадрите се вижда как изпълняващата длъжността управител на центъра Людмила Петрова бие, скубе и нарича „смрад“ едно от децата.
Пред екип на „Господари на ефира“ тя призна, че съжалява за случилото се, но подчерта, че това е единичен случай. „Извинявам се за реакцията, реагирала съм доста емоционално, не се държим така с децата, държим се по много по-добър начин“, заяви тя.
По случая вече е образувана проверка.
Пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че за изтезаване и за причиняване на лека телесна повреда на малолетни лица, наказанието е до 3 години лишаване от свобода.
„Може би трябва да се помисли и на законодателно ниво дали да не се увеличи размерът на наказанието – превантивно, за да се препятстват подобни прояви. За българската прокуратурата децата са деца и трябва да се погрижим за тях”, коментира тя.
„Прокуратурата ще се самосезира, ако клипът съдържа в себе си данни за извършено престъпление. Прокуратурата ще изпълни задълженията си по закон, но прокуратурата е орган, който се включва след извършване на престъпление. Ще се опитаме чисто превантивно да проведем кампании, за да се предотвратят подобни прояви, но основната функция на прокуратурата е да разследва престъпления. Има ли извършено престъпление – ще разследваме и ще предадем виновните на съд”, заяви Румяна Арнаудова.
Кметът на община Борован Десислава Тодорова обясни, че след излъчените кадри на жестокост, Людмила Петрова вече няма да е временно изпълняващ длъжността управител на центъра.
„Възпитателката ще си понесе съответните дисциплинарни мерки, след като ми бъде предоставен доклад на регионалната дирекция за социално подпомагане, Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето. На този етап имам само предоставен доклад от служителите, които са в Община Борован”, подчерта кметът.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!