/Видео/ С „Македонско девойче“ самоук певец стопли душите на благоевградчани, споделя: Изглеждат ми тъжни и умислени!

0 1 563

26-годишният Стоян Йорданов от Ямбол дойде да пее песни в Благоевград и да припечели някой лев. Гастрольорът застана на началото на търговската улица и извиши глас с песента „Македонско девойче“.
Жители на Благоевград, свикнали да слушат любими македонски песни, харесаха изпълненията на младия мъж и поставяха стотинки в чашата до него.

„Е как да не му дадеш нещо, с кеф пее и повдига настроението “, коментира възрастна жена.

А историята на Стоян е до болка позната на всички нас. 26-годишният мъж е от Ямбол, изкарва си прехраната с пеене на народни песни на улицата. Самоук е, пее от малък, с парите от чашата преживяват той и цялото му семейство, родителите са му безработни и разчитат изцяло на него.

„ Днес за първи път дойдох в Благоевград. Ей така, спонтанно го реших сутринта. Всеки ден пътувам с влак сутрин от Ямбол до София и на централна гара решавам, накъде да хвана. В 14:00 часа ми е влакът и се връщам се обратно в Ямбол. Хората в Благоевград май са студени и неприветливи, странно ме гледат и пари много не оставят. Не ме познават сигурно, знам ли!? Аз не се срамувам да пея на улицата, аз с това се препитавам.
Никой не ме е учил да пея, самоук съм. Знам повече от 500 песни. Няма как, няма студ, няма пек на улицата съм да пея. Всички в къщи на мен разчитат, родителите ми са безработни…
Такъв е моят живот, всеки ден в различен град пееш и чакаш милостиня от хората. Хубав е Благоевград, ама хората ми изглеждат, тъжни и умислени“ сподели Стоян и се зарече през лятото пак да гостува в Благоевград.


Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!