/ВИДЕО/Съветникът К. Ханджийски:ОФК“Пирин“ е бездънна яма, трябва голям ресурс за издръжка

0

ОФК“ Пирин“ е бездънна яма. Истината е, че спортът в  страната е перо,което трябва да се субсидира.Това заяви общинският съветник Калоян Ханджийски по повод затрудненото финансово състояние на футболния клуб.Според него няма спор,че община Благоевград трябва да се включи в подпомагането.

„Личното ми мнение е че ресурсът ,който отделяме за клуба е голям.Ако имахме работещи икономики, нещо което отдавна апелираме да се прави, бихме намерили спонсори, които да помагат на клуба. Това е нормална практика, това е нормално функциониращия модел.  Защото общината не може да издържи дълго време така. Ресурсът е голям. Плаща се 650 хил.лв., но на практика се дават много повече, защото се рекетират местни фирми да помагат с пари, дофинансира се отборът с пари накрая на годишния период… Това са практики които е крайно време да престанат“, коментира Ханджийски.

Той обясни,че ръководството на ОФК Пирин е направило положителен ход да  работи основно с футболисти от школата на Пирин, което е правилната политика.

 „Под рекет имам в предвид, че всяка една обществена поръчка, която минава през общината и която по някакъв начин усвоява пари се моли да отдели ресурс за футболния клуб. Ако погледнете ще видите кои са спонсорите. ..Аз не си спомням имена…те са включително и общински фирми, които  могат по някакъв начин да помагат, отделени пари от капиталовите разходи. Сега ще правим терен в с.Падеш…това са индиректни помощи, заведения,които  успешно се развиват в града и част от администрацията са ходили да ги молят за клуба. Лоша практика“,добави още Ханджийски.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!